Pregătește legumele rapid

Gătește mai des legumele la cuptorul cu microunde, dacă vrei să prepari o garnitură pentru friptură. Morcovii, păstăile verzi și fragede sau broccoli își păstrează mai bine vitaminele și nutrienții esențiali dacă sunt gătite câteva minute la microunde, decât dacă sunt fierte până se înmoaie.

Deshidratează mai ușor ierburile aromatice

Dacă îți place să ai la îndemână rozmarin, cimbru sau mărar uscat pentru mâncărurile de iarnă, poți usca aceste plante singură, la cuptorul cu microunde. După ce le speli și le lași să se usuce câteva minute, trebuie să le înfășori într-un șervet alb de bumbac și să le pui la cuptor câteva minute. Verifică ierburile din 30 în 30 de secunde și oprește cuptorul când sunt perfect uscate.

Trucuri pentru cuptorul cu microunde: curăță mai ușor usturoiul!

Încălzește câteva secunde cățeii de usturoi la microunde și vei vedea cât de repede se curăță coaja după aceea. Până și ultimul strat de coajă fină se usucă și cade ușor, dacă freci usturoiul în palme.

Coace nucile mai repede

Dacă ai nevoie de migdale, nuci sau alune prăjite pentru prăjituri sau chec, nu mai pierde timpul să le coci în tavă, la cuptorul cu gaz, unde există și riscul să le arzi. Toacă nucile cu un cuțit și pune-le într-o farfurie la cuptorul cu microunde. Verifică din 30 în 30 de secunde starea nucilor și oprește cuptorul când sunt bine coapte și crocante.

Cremă de zahăr ars în 2 minute

Folosește forme de silicon pentru brioșe și pregătește câteva porții delicioase de cremă de zahăr ars. Presară mai întâi zahărul în forme și setează aparatul la putere maximă să se formeze caramelul, apoi adaugă compoziția clasică de ou și lapte. Coace crema timp de 2 minute la 800W și ai desertul gata!

sursa foto: 123rf.com