Trucuri simple pentru înghețata preferată

Pune cutiile cu înghețată în pungi de plastic, înainte de a le băga la congelator. Astfel, înghețata nu va mai îngheța bocnă. Va rămâne mai pufoasă și cremoasă.

Dacă înghețata este ca piatra de tare când o scoți din congelator, încălzește puțin lingura sau cleștele de înghețată într-un bol cu apă caldă și vei reuși să servești mai ușor desertul delicios.

Dacă preferi înghețata pe băț, scoate ambalajul și pune înghețata într-o formă de hârtie pentru brioșe, să nu se topească în mâna ta și să te pătezi. Soluția este mult mai bună mai ales pentru copiii mici, care mănâncă mai încet.

Nu lăsa niciodată înghețata să se topească afară, pe masă, ca apoi să o pui iar în congelator. Așa va face ace mari de gheață și va pierde consistența pufoasă de la început.

Câteva sfaturi pentru alte răcoritoare de vară

Dacă ești amatoare de sucuri acidulate, nu pune cuburi de gheață din apă în ele, când le servești, pentru că apa diluează sucul și își pierde gustul. Mai bine pui puțin suc la congelator, în tăvița de cuburi, și apoi îl folosești înghețat să răcești paharele de suc.

Strugurii ținuți la congelator sunt foarte buni să răcești vinul alb, șampania și vinul roze, pe care îl servești vara la desert.

Limonada iese mai bună dacă pui suc de lămâie și suc de portocale în ea. De asemenea, este mai sănătoasă, dacă este îndulcită cu miere și aromată cu o frunză proaspătă de mentă.

O limonadă cu adevărat delicioasă vei obține dacă pui și o lingură de fructe congelate și zdrobite la blender, cum ar fi pepene galben, căpșune, mure sau mango. Din aceste fructe congelate, vei obține o pastă dulce și rece, cremoasă care va da consistență și un gust deosebit băuturilor răcoritoare de vară.