Pliculețe cu sare și condimente

Folosește paie mai groase, pentru shake, să îți faci provizii de sare, zahăr sau piper când pleci pe munte. Sunt ideale pentru un sejur de câteva nopți la cort, când nu ai nevoie să iei cu tine cantități prea mari de condimente. Spre deosebire de pliculețele din hârtie cu sare sau zahăr pe care le poți cumpăra din magazin, pachețelele pe care le faci chiar tu din paiele de plastic sunt rezistente la apă, în cazul în care te prinde ploaia și îți udă rucsacul.

Pachețele cu săpun lichid sau șampon

Dacă nu vrei să ai un rucsac greu când urci pe munte, pregătește câteva pachețele cu săpun lichid, șampon sau gel de duș pentru o noapte la cabană. E simplu să lipești la capete cu o brichetă bucățile de paie și apoi să le tai la destinație cu un briceag. Sunt ușoare și impermeabile.

Folosește paiele din plastic să repari șireturi

Cu bucățele mai mici din paie de plastic, pe care le lipești la capete, poți bpga mai ușor șiretul la gluga hanoracului. Cu aceeași metodă poți băga mai ușor șireturile și la adidași sau la bocanci, dacă s-au agleții (capetele din plastic ale șireturilor). Urmărește clipul nostru și vei vedea cât de simplu este să folosești toate aceste trucuri cu paiele din plastic.

imagine: Libertatea pentru femei

foto: 123rf.com