CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

În preajma Paștelui, gătim mai multe preparate cu ouă, de la ouăle fierte și înroșite, la maioneze, ouă umplute, rulade de carne cu ouă sau salate de legume cu ouă. Iată câteva trucuri cu ouă și sfaturi, știute sau mai puțin știute, care te vor ajuta să gătești ouă gustoase!

Trucuri utile pentru ouă fierte

Folosește ouă mai vechi de câteva zile, dacă vrei să le fierbi pentru a face ouă roșii sau pentru a le pune în salată. Ouăle proaspete se curăță foarte greu de coajă, în schimb ouăle mai vechi de 5 zile se curăță ușor, mai ales dacă le pui imediat în apă rece, după ce le-ai fiert.

La fiert, poți pune ouăle reci, direct din frigider, dar pune și o lingură de oțet în apă, să nu le crape coaja.

Dacă vrei un ou fiert moale, pune-l la fiert abia când apa dă ușor în clocot și adaugă o linguriță de ulei în ibric. Lasă-l să fiarbă cinci minute pe ceas și apoi scoate oul într-un bol cu apă rece.

Trucuri cu ouă. Cum alegi cele mai bune ouă pentru vopsit

Pentru a deosebi ouăle foarte proaspete de cele mai vechi, trebuie doar să le pui într-un vas cu apă la temperatura camerei.

Ouăle foarte proaspete vor rămâne la fundul vasului, cele puțin mai vechi se vor întoarce cu vârful în sus și vor sta înclinate. Acestea din urmă sunt cele mai bune pentru fiert și colorat de Paște.

Dacă se ridică la suprafață, atunci oul este foarte vechi și trebuie aruncat. Nu risca să îl folosești nici la pască, nici la umpluturile pentru drob.

Dacă vrei să vopsești ouă cu ingrediente naturale, cu zeamă de varză roșie sau cu zeamă din coaja de ceapă galbenă, după ce le fierbi aproximativ 5 – 6 minute, este bine să le lași în zeama colorată cel puțin 2 – 3 ore. Doar așa vor căpăta culoarea frumoasă pe care o dorești!