CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Trucuri cu ceapă. De ce să folosești gheață sau lămâie

O metodă să cureți ceapa rapid și să nu te usture ochii este să tai capetele, apoi să o tai pe jumătate. Coaja este foarte ușor de îndepărtat, așa cum vezi în clipul nostru de mai sus.

Pregătește un bol cu apă rece și gheață când vrei să toci ceapa. Dacă lași ceapa 2 minute în gheață, nu te mai ustură deloc ochii când o mărunțești!

Dacă ceapa miroase înțepător, stropește-o cu puțină lămâie și nu te vor mai ustura ochii când o toci. Nici mâinile tale nu vor mai mirosi neplăcut a ceapă, dacă este stropită cu lămâie.

Ceapa stropită cu lămâie poate fi dată pe răzătoare. Este modul cel mai simplu să o mărunțești rapid și fără să te usture ochii.

Cum să prăjești ceapa mai ușor

Pune un strop de zahăr și un strop de praf de copt când vrei să călești ceapa rapid și să fie mai dulce. Bucătarii spun că praful de copt ajută ceapa să se înmoaie mai repede. Este unul dintre cele mai bune trucuri cu ceapă care se folsosesc în toate bucătăriile de restaurante și localuri. Spor la treabă!

Pune ulei și apă în proporție de 3 la 1 în tigaie, lasă uleiul să se încingă ușor și adaugă ceapa tocată. Pune capacul și lasă ceapa să se prăjească la foc domol. Astfel, adăugând apă de la început, ceapa nu mai miroase atât de puternic când o prăjești și nici nu se arde.

imagine: Adina Zamfir/ Libertatea pentru femei