Iată câteva trucuri să pregătești și să gătești carnea de curcan cu un gust deosebit pentru masa de Revelion. Nu sunt lucruri complicate, dar este bine să ții cont de ele.

Cele mai bune soluții să frăgezești carnea de curcan

Carnea de curcan este mai tare și mai ațoasă decât cea de pui, mai ales dacă provine de la o pasăre crescută numai cu cereale la țară.

Pentru friptură se folosește carnea de pe piept și de pe pulpe. Aripile, spatele sau gâtul de curcan se pot folosi pentru supă, ciorbă sau piftie.

Pentru a frăgezi pieptul de curcan, care are foarte puțină grăsime, sau pulpele cele mai bune soluții sunt iaurtul sau chefirul, combinat cu ulei, condimente, suc de lămâie și frunze de dafin. Se lasă carnea la fezandat cel puțin două ore, de preferat șase ore.

Alte soluții lichide bune pentru baiț ar fi vinul alb, sucul de ananas sau sucul de portocale.

Pieptul de curcan poate fi frăgezit și cu ciocănelul pentru șnițele și apoi lăsat câteva ore într-un baiț aromat din vin și condimente.

Condimentele cele mai potrivite pentru friptura de curcan

Cele mai potrivite arome pentru curcan sunt aromele delicate ale ierburilor mediteraneene, și mai puțin usturoiul sau boiaua autohtonă.

tarhon,

salvie,

rozmarin,

mentă,

coriandru,

piper alb.

Trucuri adunate de pe la bucătari

Pulpele de curcan sunt mai gustoase dacă le gătești la tavă cu tot cu piele, iar sub piele și în crestături pui unt amestecat cu ierburi aromate și sare de mare.

Carnea de curcan se prepară la tavă cu vin alb și ulei sau cu supă de legume.

Pune deoparte o cană de supă concentrată de legume, cu ierburi aromate, din care vei stropi friptura pe măsură ce se gătește în cuptor.

Spre final, când carnea are tendința să se usuce în cuptor, stropește-o din belșug cu supă sau cu vin alb și acoperă cu folie de aluminiu.

Astfel, pulpele sau pieptul de curcan vor avea o carne mai moale și mai suculentă, plină de arome și numai bună să fie servită caldă la masa de Sărbătoare.