Bucătăria românească folosește intens ceapa, iar această legumă cu aromă persistentă este de multă vreme folosită și drept leac pentru tot felul de afecțiuni și boli de piele. Dar dincolo de remediile pe care multă lume le cunoaște, o banală jumătate de ceapă mai poate fi folosită și altfel.

Curăță grăsimea de pe grătar

Fi că ai încins grătarul acasă sau la iarbă verde, curăță gratiile acestuia cu o jumătate de ceapă, înainte de a le unge cu tradiționala bucată de slănină. Ceapa degresează și curăță arsurile vechi, dar are și câteva substanțe acide care distrug bacteriile.

Te simți rău? Uite ce poate face o jumătate de ceapă

Nu m-aș fi gândit niciodată că mirosul înțepător de ceapă mă poate ajuta când îmi este rău. Când ai senzații ușoare de vertij și de greață, când simți că începe o migrenă pe care nu știi cum să o potolești, taie o jumătate de ceapă și inspiră adânc aroma ei puternică. Îți va trezi simțurile și va alunga senzațiile neplăcute în câteva secunde.

Curăță rugina de pe tacâmuri sau bijuterii

Dacă nu ai la îndemână alte soluții mai bune să cureți rugina superficială de pe tacâmuri sau de pe micile bijuterii din metale comune, încearcă o jumătate de ceapă. Acidul acesteia dizolvă depunerile subțiri de rugină și lasă metalul strălucitor ca la început. Nu are același efect asupra petele vechi și adânci de rugină, dar poate să le curețe și pe acestea, dacă insiști.