Buze roz delicioase

Buzele trebuie să strălucească și să aibă un aspect sănătos. Alege nuanțe de fuchsia, lemn de trandafir sau chiar corai, la modă în acest sezon. Roșul, profund și misterios, rămâne în tendințe în nuanțele întunecate, precum cea a vișinei coapte, atât în versiunile mate, cât și lucioase. În vogă în ultimele sezoane, luciul de buze se menține în tendințe și pentru această vară. Poți alege o versiune colorată sau una transparentă, pe care să o aplici peste un ruj, pentru un efect glossy. Indiferent de ce ruj sau luciu de buze alegi, nu uita de îngrijirea corectă prealabilă a buzelor: fă un gomaj ușor, de exemplu, cu zahăr brun și ulei de cocos, și nu uita să aplici un balsam hrănitor, mai ales seara, înainte de culcare. Și, nu în ultimul rând, pentru ca machiajul buzelor să nu fie distrus de mască, aplică la final un spray fixativ hidratant.

Ten perfect natural

Tenul este baza machiajului și, de câteva sezoane, aspectul natural este la modă, iar 2021 nu face excepție de la regulă. Totuși, obținerea unui look nude necesită un oarecare efort. Un strop de corector pe părțile laterale ale nasului și pe eventualele mici pete, pentru a neutraliza roșeața, anticearcăn și un fond de ten cu textură cremoasă, îmbunătățit cu pigmenți care reflectă lumina, pentru un chip cu aspect proaspăt. Oferă puțină culoare pomeților folosind un fard de culoare roz, corai sau portocaliu, în funcție de ce ți se potrivește, aplicat în punctele strategice, respectiv partea superioară a pomeților, pe arcul lui Cupidon și sub osul frunții.

Pleoape în stilul anilor 1980

Una dintre tendințele în machiajul ochilor din acest sezon o reprezintă culorile solide, intense, pop, inspirate din anii 80. Galben, violet, albastru, roz puternic sunt nuanțele pe care le poți aplica pe pleoapele mobile, în timp ce sub ochi poți folosi versiuni metalice. Pe de altă parte, linerul trebuie să fie de un negru intens. Desenează conturul ochilor, iar apoi, cu ajutorul unui aplicator special, estompează nuanța în pliul pleoapelor, pentru un aspect smokey monocrom. O altă tendință este aceea a machiajului grafic, cu linii negre extrem de clare, precise, estetice. Zilele sprâncenelor promovate de modele precum Cara Delevingne, sălbatice și stufoase, s-au încheiat. Pentru noul sezon, sprâncenele trebuie să fie definite, accentuate în creion la rădăcină și lăsate naturale la vârf. Pentru o notă de originalitate, acestea pot fi înfrumusețate cu sclipici sau colorate.

Câteva trucuri pentru un machiaj rezistent

Căldura și masca de protecție se numără printre factorii care îți pot distruge machiajul, indiferent de tipul de piele pe care îl ai. Dar, din fericire, există câteva reguli foarte simple care te pot ajuta în acest sens. În primul rând, machiajul dispare mai repede dacă nu ai aplicat o bază, respectiv o cremă de zi – matifiantă, dacă ai pielea grasă – care, pe lângă faptul că menține machiajul pe ten, protejează epiderma de particulele din aceste produse, dar și de poluare. Apoi, este întotdeauna recomandat să aplici fondul de ten cu ajutorul unei perii speciale mai degrabă decât cu degetele, care pot fi grase, afectând consistența lui. Nu în ultimul rând, pentru a evita ca fardul de pleoape să se adune inestetic sub formă de dungi, folosește o bază de machiaj special pentru această zonă, care va arăta astfel impecabil mai multe ore.

În concluzie, cuvintele care definesc machiajul verii anului 2021 sunt tenul luminos și culorile strălucitoare, o expresie a afirmării de sine, îndrăznelii și distracției.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Douglas