Începerea grădiniței este un moment important în viața copilului. În mod natural, părinții își doresc ca micuțul să aibă o experiență cât mai frumoasă acolo. Va avea multe de învățat, dar există lucruri importante pe care trebuie să le știe deja, înainte să meargă la grădiniță.

Ce trebuie să știe copilul înainte să meargă la grădiniță: să-și exprime verbal nevoile și dorințele

Copiii care știu să salute, care pot să înțeleagă ce spune educatoarea, care pot comunica cu colegii, care pot să spună când au nevoie la baie etc. pot să înceapă cu succes grădinița.

Ce trebuie să știe copilul înainte să meargă la grădiniță: să meargă singur la toaletă

Educatorii nu au timp să meargă cu fiecare copil în parte la toaletă și, cu atât mai puțin, să schimbe scutece. Așa că micuțul trebuie să fie total independent în ce privește mersul la toaletă înainte de a începe grădinița.

De ce sunt importanți cei ”7 ani de acasă”

Ce trebuie să știe copilul înainte să meargă la grădiniță: să se îmbrace singur

Copiii care merg la grădiniță trebuie să știe să-și pună singuri haina și pantofii în picioare, să se închidă la pantaloni. Dacă nu este foarte bun la aceste activități, dar știe să le facă, nu e nicio problemă. Se va perfecționa exersând.

Ce trebuie să știe copilul înainte să meargă la grădiniță: cum să țină o carte în mână

Nu trebuie să știe deja să citească, dar este bine să fie familiar cu cărțile: să știe care este coperta, cum să o țină în mână și cum să o deschidă. Singurul mod de a-l învăța este să aibă cărți la dispoziție. Există destule cărți dedicate copiilor sub 3 ani, așa că ai de unde alege. Lasă-l să se joace cu ele, dar și citește-i tu din ele.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com