Trandafirii negri nu mai sunt o raritate. Dacă vrei un buchet senzațional, îi poți comanda în orice florărie de lux și îl primești în aceeași zi, pentru că florăresele pot vopsi florile chiar și cu negru.

Florăresele din Turcia se laudă, însă, că trandafiri negri naturali cresc în țara lor, și anume în regiunea Halfeti. Localnicii întrețin mitul trandafirilor negri, pentru că atrage turiștii, dar în realitate trandafirii nu pot avea această culoare în mod natural.

Trandafirii negri se vând scump, dar nu sunt negri!

În regiunea Halfeti există, într-adevăr un soi de trandafir de o culoare brună atât de închisă, încât, pe măsură ce florile se maturizează par aproape negre.

Fotografiați în lumina potrivită și, poate, cu ajutorul unui program de editare a pozelor, poți obține trandafiri negri de Halfeti, care se pot vinde la prețuri destul de mari. Ba chiar găsești butași de trandafiri negri pe internet, din diverse soiuri precum Black Jade, Black Magic sau Black Beauty.

Ar fi bine să știi că florile acestor soiuri sunt de un grena întunecat, aproape negru sau de un maroniu spre negru, dar în niciun caz nu sunt negre în mod natural, iar pe măsură ce trec anii, multe flori nu vor mai fi atât de închise la culoare ca la început.

Două metode de înnegrire a florilor practicate de specialiști

Dacă vrei să impresionezi pe cineva cu un buchet din trandafirii negri atât de speciali, tot ce poți face este să cumperi trandafiri grena foarte închiși la culoare, în stadiul de boboc, și să îi ții în apă cu cerneală neagră.

O altă metodă pe care o practică cultivatorii de elită pentru florăriile de lux este udarea plantei încă din stadiul de butaș cu apă și colorant negru. Pe măsură ce crește tufa de trandafir, colorantul special se adună în rădăcini și tulpini și ajunge în bobocii de floare.

Când se desfac florile, la baza petalelor este posibil să se observe o nuanță mai deschisă de grena sau maron, dar spre vârf petalele sunt cu adevărat negre.

sursa foto: 123rf.com