Uleiul de oregano este distilat din frunzele fragede și din florile acestei plante. El are o culoare brun aurie și o aromă ușor înțepătoare. Este un ulei cu numeroase beneficii pentru sănătate, este un bun dezinfectant, care distruge tot felul de microbi și bacterii, inclusiv ciuperci de piele rezistente la alte soluții medicamentoase.

Cel mai eficient ulei de oregano

Trebuie să ții cont însă de faptul că uleiul de oregano sălbatic, care conține 80% carvacrol, este cel mai eficient. Carvacrolul este o substanță capabilă să distrugă membrana celulară a bacteriilor și fungilor, permițând globulelor albe din sânge să le atace și să le elimine definitiv.

Pe lângă carvacrol, uleiul de oregano mai conține flavonoide, steroli, fitonutrienți, vitaminele A și C care, combinate, încetinesc degradarea celulară și apără întregul organism de acțiunea factorilor nocivi.

Beneficiile pentru sănătate

Uleiul de oregano este un foarte bun antimicotic și antimicrobian, luptând împotriva bolilor de piele, infecțiilor de tot felul și chiar a paraziților precum limbricii. Este eficient împotriva infecțiilor cu candida, E. coli, Klebsiella, Salmonela. Poate fi folosit în tratarea infecțiilor respiratorii, infecțiilor pulmonare, digestive sau urinare. Și dă rezultate bune și împotriva stafilococului auriu.

Cu efectul lui antiinflamator, este de ajutor în reumatism și ameliorează durerile de articulații. El protejează dinții și gingiile în cazul în care apar infecții și se recomandă să fie pusă o picătură de ulei pe pasta de dinți când te speli seara, înainte de culcare.

Cum să folosești uleiul de oregano

Pregătește-ți singură o cremă emolientă și dezinfectantă pentru mâini. Combină 10 picături de ulei de oregano sălbatic cu 200 ml de ulei de cocos. Pentru a le dizolva mai ușor, e bine să ții recipientul cu ulei de cocos într-un bol cu apă caldă. După ce le amesteci bine, lasă uleiul de cocos să se solidifice și el va căpăta un aspect cremos și un parfum deosebit de la uleiul de oregano.

Poți adăuga una sau două picături de ulei de oregano și în măștile pentru față, dacă ai probleme cu tenul date de inflamații și infecții locale.

Fă inhalații de abur fierbinte în care ai picurat câteva picături din acest ulei când ești răcită și te doare în gât. Aburii cu aceste particule fine de ulei vor combate infecțiile respiratorii.

Tratează ciuperca unghiei de la picior cu acest ulei, folosind 5 picături de ulei de oregano diluate cu 50 ml de ser fiziologic. Pune soluția de 4, 5 ori pe zi în zona afectată, eventual chiar sub unghia bolnavă, unde pielea este atacată de ciupercă. Folosește în paralel și un alt medicament specific onicomicozelor și vei constata că vindecarea se va produce mai repede.

sursa foto: 123rf.com