În țările calde se cultivă peste 1000 de soiuri de banane, dar cele mai multe dintre ele nu sunt bune de mâncat. Soiul cel mai popular și cel mai cultivat este Cavendish, un hibrid care a fost obținut dintr-un bananier originar din Asia orientală. În Australia se mai consumă soiul Goldfinger, dar fructele acestuia au un gust asemănător cu mărul și nu au reușit să câștige popularitatea bananelor Cavendish.

Bananele sunt ușor radioactive

Se știe că bananele sunt bogate în magneziu și potasiu, două minerale deosebit de importante pentru inimă și pentru activitatea cardiacă. Dar, ceea ce puțină lume știe este că bananele conțin un anumit izotop de potasiu, cu indicativul 40, care este radioactiv. Dar și noi suntem radioactivi, pentru că organismul uman conține Potasiu 40. Dar izotopul radioactiv din banane nu ne pune în pericol, decât dacă am putea mânca cel puțin un milion de banane odată. În schimb, potasiul din banane previne hipertensiunea, ateroscleroza și accidentele cerebrale, dacă le consumăm regulat.

Cum au devenit bananele atât de populare

Sunt dulci și gustoase și sunt sățioase. Trei atribute care au transformate bananele în cele mai populare fructe de pe glob. Trebuie să mai știi că mineralele din banane furnizează o cantitate foarte mare de energie pentru organism, iar serotonina și triptofanul combat depresia, insomnia și stările de nervozitate. Pe de altă parte, vitamina B6 ne ajută să ne relaxăm și bananele ne dau o stare generală de mulțumire când le consumăm regulat.

Beneficiile bananelor

O digestie mai bună cu banane

Aceste fructe gustoase reduc cantitatea de acid gastric, ajută digestia și previn arsurile. Ele ne protejează împotriva afecțiunilor digestive și mai ales a ulcerului, previn constipația și favorizează asimilarea substanțelor benefice organismului, fiind câteva dintre beneficiile bananelor deosebit de importante pentru sănătate.

Primele fructe din meniul copiilor

Fiind foarte ușor de digerat, dulci și parfumate, bananele sunt primele fructe pe care le primesc sugarii când începe diversificarea alimentelor. Niciun copil nu refuză bananele, pentru că gustul lor le aduce aminte de cel al laptelui primit de la mamă.

Protecție împotriva HIV

Cercetătorii au descoperit că o proteină din banane are capacitatea de a se lega de moleculele infectate cu virusul HIV, le învăluie și le împiedică să se mai reproducă.

Cojile de banane, excelente pentru piele

După ce consumi banane, te poți masa pe mâini sau pe decolteu cu partea interioară a cojilor. Aceasta acționează ca o cremă emolientă pentru piele.

Tot cojile de banane sunt foarte bune pentru a lustrui pantofii și gențile din piele, dar și obiectele cromate. Iar, dacă le tai mărunt, le poți adăuga în compost pentru plantele din grădină pentru că reprezintă un îngrășământ natural bogat în minerale.

Citește și de ce este bine să ții dieta cu  banane!