Multe mirosuri pe care noi le apreciem și le iubim sunt greu de suportat pentru câini. Micul tău patruped are cu totul alte preferințe, iar cele mai interesante mirosuri pentru el sunt tocmai acelea care ție îți repugnă, cum ar fi spre exemplu mirosul de gunoi menajer. Dar iată mirosurile pe care toți câinii le urăsc!

Parfumul de lămâie

Ține minte că micul tău prieten are un miros mai dezvoltat de 40 de ori. Dacă lămâia are un miros puternic pentru tine, pentru el este mult mai acut, de aceea nici nu o suportă. De obicei, se recomandă să pulverizezi lămâie pe obiectele de mobilier pe care câinele are tendința să le roadă.

Oțetul, urât de toți câinii

În cazul în care câinele tău urinează sau stropește prin casă, pentru a-și marca teritoriul, nu trebuie să lași lucrurile să evolueze. Pulverizează oțet în zonele pe care el le marchează, chiar dacă asta îl va deruta. Dar e posibil să scapi de acest obicei neplăcut.

Mirosul de ardei iute

Câinii nu suportă mirosurile iuți, de ardei, de chilli, de piper. Îi irită, sunt prea puternice pentru ei și îi împiedică să mai simtă alte mirosuri, mult mai utile, din împrejurimi. De asemenea, le provoacă strănut în continuu. Nu este deloc indicat să îi dai unui câine preparate cu chilli sau piper.

Alcoolul, sanitar sau nu

Toți câinii urăsc mirosul de alcool, inclusiv de alcool sanitar. De aceea, dacă se rănesc, nu e bine să dezinfectezi rana cu alcool, ci să folosești alte soluții de uz veterinar special concepute pentru animale. De asemenea, câinele nu va suporta mirosul de alcool pe care îl emană unii oameni, inclusiv stăpânul lui.

Mirosul de ojă

Acest miros pătrunzător și chimic este deranjant și pentru noi. Puțini oameni suportă mirosul de ojă sau de vopsea. Dar câinii nu le tolerează sub nicio formă. Când îți faci unghiile, sigur se enervează, pleacă de lângă tine sau te mârâie. La fel vor reacționa și la mirosul de acetonă.

Clorul și produsele de curățenie

Cele mai multe produse de curățenie conțin clor sau alcool. Ca atare, toți câinii le detestă. Nu le folosi intens când ai câine în casă. Mai bine îl trimiți la plimbare cu copiii, când tu faci curățenie.

Mirosul de naftalină

Nimeni nu îl suportă și este chiar indicat să miroasă astfel, deoarece naftalina este o otravă puternică. Ai grijă să nu ajungă niciodată la îndemâna copiilor sau pe lângă câine.

Parfumul, oricât de frumos ar mirosi

Câinii urăsc de obicei mirosurile chimice, sintetice, toxice… instinctul le spune imediat ce nu este în regulă și de ce trebuie să se ferească. Ei urăsc în special parfumul pe care îl poartă stăpânii deoarece camuflează mirosul natural al pielii și îi împiedică să recunoască anumite lucruri de care sunt atașați.

foto: Shutterstock