Sacul din aspirator

Nu râde! Cine s-ar gândi să îți caute bijuteriile de aur în sacul de la aspirator? Mai bine le prăfuiești puțin, decât să rămâi fără ele. Curăță aspiratorul înainte și pune obiectele mici de valoare în sacul în care se adună mizeria, apoi depozitează aspiratorul într-o debara, în spatele unor cutii, haine vechi, mături sau găleți care să îl camufleze.

O aerisire falsă

Decupează o gură de aerisire în pereții de rigips din debara sau din bucătărie, dacă ai așa ceva în casă. Montează deasupra un capac de aerisire cu șuruburi bine strânse. În interior, pune o cutie cu fund dublu. La vedere, lasă câteva obiecte care nu au cine știe ce valoare, o mica sumă de bani sau bijuterii mai puțin importante. În spațiul ascuns din cutie, pune obiectele de preț, apoi fixează cutia cu șuruburi sau un adeziv puternic. Pe același principiu, poți monta sub chiuvetă și o țeavă de scurgere falsă cu un colector pentru deșeuri, care se înșurubează la capăt.

Ascunzătoare într-o treaptă

Dacă ai scări interioare în casă, încearcă să detașezi cu grijă capacul unei trepte și să folosești spațiul interior drept ascunzătoare. Ai grijă să nu lași urme vizibile, zgârieturi sau lovituri de ciocan. Treapta trebuie să arate identic cu celelalte, dar numai tu să știi ce ascunde.

Pământul din ghivece

Dacă ai plante de cameră și ghivece spațioase, poți ascunde în pământ bani și mici obiecte de valoare. E suficient să le protejezi în pungi de plastic, iar, la suprafață, să le camuflezi cu decorațiuni pentru ghivece din lemn sau din ceramică.

Ascunzători în camera copiilor

Hoții nu stau mult timp într-o casă, pentru a căuta obiectele de valoare, chiar dacă știu că familia este plecată. Și nici nu se apucă să caute obiecte scumpe în camera copiilor. Găsește aici ascunzători ingenioase în cutiile lor cu jucării, în salteaua de pe pat, într-un taburet sau chiar într-o jucărie de pluș ponosită.

Spațiul dintre dulapuri

Dacă ai mobile modulară și două sau trei dulapuri lipite unele de altele, între ele există totuși un mic spațiu, care nu se vede din exterior. Urcă-te pe scaun și ascunde în acel spațiu un plic cu bani, prins cu un fir foarte subțire de gută de marginea superioară.

Cutii cu vopsea uscată

După ce renovezi casa, nu arunca toate cutiile de vopsea. Păstrează una sau două, lasă-le o vreme să se usuce bine resturile de vopsea din ele și ascunde aici bani, acte sau alte obiecte mici de preț. Pune cutiile la întâmplare în debara printre multe alte cutii și conserve și nu vor fi ușor de depistat.

Apelează la vecinii de încredere

Dacă ai vecini de încredere sau rude care locuiesc aproape de tine, roagă-i să îți primească ”în gazdă” televizorul, calculatorul sau bijuteriile. Dacă ei stau toată ziua acasă, probabilitatea de a fi jefuiți este infinit mai mică. Sau, dacă bugetul îți permite, investește într-un sistem de supraveghere cu alarmă, conectat la o firmă de protecție și pază.

sursa foto: 123rf.com