CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Află care sunt cele mai potrivite plante pentru bucătărie pe care le poți cultiva aproape de fereastră. Dacă au lumină și soare în prima parte a zilei, vor crește viguroase. Dar avem și câteva exemple de plante pentru bucătării mai întunecoase.

Peperomia

Este o plantă originară din regiunile tropicale și rezistă bine la aburii calzi din bucătărie. Este ușor de cultivat și de îngrijit, chiar și de către începătorii care au puțin timp liber. Trebuie să aibă multă lumină, deci o poți pune lângă fereastră. Ea este îndrăgită pentru frunzele ei frumoase și bogate, unele rotunde, altele ovale, fie verzi, fie mărginite cu alb, fie roșii sau mov. Substratul din ghiveci trebuie să conțină turbă și nisip, planta se udă la două – trei zile și se hrănește cu fertilizatori pentru plante de interior.

Picior de elefant

Numele este deosebit de sugestiv pentru tulpina acestei plante care seamănă într-adevăr cu un picior masiv de elefant. Frunzele sunt lungi și subțiri se revarsă din vârful tulpinii ca o umbrelă. Este o plantă originară din Mexic, iubește mult căldura și soarele și trebuie udată moderat. Trunchiul ei gros reține apa în exces și planta poate rezista zile întregi fără apă, dacă pleci de acasă.

Asparagus

Este una dintre cele mai bune plante de bucătărie potrivită pentru spații înguste și mai puțin luminate. Dacă ai o bucătărie în care soarele ajunge greu, asparagus se descurcă. Îi place și umezeala, astfel că nu are probleme cu aburii când gătești. I se spune adesea feriga asparagus, deși nu este o ferigă. Este o plantă originară din Africa de Sud și are nevoie de căldură. Toamna face flori mici și albe, iar pe timpul iernii va avea fructe mici și roșii, foarte decorative în frunzișul verde.

Filodendronul cu inimioare

Este o specie de filodendron cu frunzele în formă de inimă. Este o plantă deosebit de decorativă și poate fi cultivată în orice spațiu al casei, inclusiv în bucătărie unde are și rolul de a filtra unele substanțe mai puțin sănătoase pentru plămânii tăi. Este o plantă puțin pretențioasă, dar are nevoie de multă lumină pentru a face frunze bogate.

Plante pentru bucătărie: planta paianjen

Cunoscută la noi și cu numele de voalul miresei, este o plantă deosebit de decorativă prin frunzele ei lungi care se revarsă peste ghiveci ca un voal. Frunzele pot fi verzi sau verzi dungate cu alb. Este ușor de îngrijit, are nevoie doar de lumină și de apă moderat. În zilele foarte calde, este bine să o pulverizezi cu apă. Îi plac aburii din bucătărie și se va dezvolta frumos lângă o fereastră bine luminată. Și ea face parte dintre plantele care purifică anumite substanțe nocive din aer.

Pătrunjelul

Cultivă pătrunjel într-o mică jardinieră la geamul bucătăriei. Crește fără pretenții, trebuie doar să aibă un pământ hrănitor și bogat în humus, apă odată la două zile și trebuie tunse frunzele care cresc prea mari pentru a stimula apariția de noi frunze. Poate fi cultivat din semințe primăvara și vara și va rămâne verde până în noiembrie.

Menta

Este una dintre cele mai bune plante pentru bucătărie, deoarece îți parfumează aerul, îl curăță și are un aspect deosebit cu frunzele ei verzi și bogate. Are nevoie de lumină multă și de soare, astfel că este potrivită pentru o bucătărie bine luminată. Taie periodic vârfurile crenguțelor prea lungi pentru a stimula ramificarea.