Citește cu atenție eticheta, dacă vrei să cumperi alimente la conservă, și încearcă să găsești produse de calitate, fără adaosuri de zahăr, fără prea mulți conservanți, potențiatori de gust sau de culoare. Unele dintre cele mai bune alimente la conservă sunt chiar recomandate în dietele de slăbit și sunt foarte sănătoase, aducând un aport de săruri minerale și antioxidanți esențiali.

Spanac la conservă

De multe ori cumpărăm frunze de spanac prea bătrâne, care și-au pierdut savoarea crudă. Alteori, poate, nu avem timp să le curățăm pe îndelete și să pregătim o mâncărică de spanac delicioasă. Dar poți oricând să cumperi spanac la conservă și să îl pregătești în doar câteva minute pentru o masă rapidă cu familia.

În plus, trebuie să știi că spanacul la conservă este deja fiert și conține de 6 ori mai mulți antioxidanți decât frunzele proaspete, mai multă vitamina C și nu pierde din procentul de săruri de fier. Spanacul la conservă este un aliment foarte sănătos, a cărui savoare poate fi îmbogățită cu suc de roșii sau cu zeamă de lămâie. Astfel va aduce un aport mai mare de fier și de vitamina C.

Fasolea verde

Nu ocoli păstăile de fasole, chiar dacă sunt conservate și au un procent mai mare de sare. Scurge bine zeama din conservă, spală păstăile cu două jeturi de apă rece și concentrația de sare va fi mai mică.

Fasolea verde la conservă este delicioasă și sănătoasă, o poți folosi la ciorbe, mâncăruri cu legume sau chiar aperitive cu puțină maioneză și usturoi. Se gătește foarte rapid, deoarece este deja pe jumătate fiartă și poate fi unul dintre alimentele care te ajută să slăbești, dacă o prepari dietetic, fără grăsimi sau cărnuri grase.

Ciupercile la conservă

Ciupercile au beneficiile lor pentru organism, fiind o sursă importantă de săruri minerale, proteine și fibre care ajută digestia. Ciupercile la conservă sunt atât de ușor de folosit: la pizza, la diverse aperitive cu iaurt și maioneză, în salate de legume, în supe sau garnituri pentru friptură.

Ciupercile dau un gust excelent multor preparate simple și sunt o sursă importantă de glutation, care previne bolile degenerative precum Alzheimer.

Alimente la conservă sănătoase: boabele de porumb dulce

Sunt gustoase și crocante și pot fi folosite în tot felul de preparate, de la salate și supe, la garnituri delicoase și preparate la cuptor. Încearcă sarmale de post sau ardei umpluți de post, cu ciuperci, porumb și orez. Vei fi surprinsă cât de gustoase sunt.

Porumbul dulce la conservă are aceleași calități nutritive precum porumbul de pe știulete, dar este deja fiert și poate fi adăugat în multe preparate. Trebuie doar să cauți conserve de porumb cu un procent cât mai mic de sare și de zahăr.

Sfecla roșie

Unul dintre cele mai sănătoase alimente la conservă este sfecla roșie. Preparată deja, curățată și bine fiartă, sfecla roșie are numeroase proprietăți nutritive și curative pe care nu le pierde, chiar dacă este conservată.

Poate fi consumată ca atare, cu sosuri picante sau acrișoare și are beneficii mari pentru inimă și circulație. În plus, ea conține un procent ridicat de săruri minerale și compuși cu efect antiinflamator.

Mandarinele la conservă

Feliile curățate de membrane ale mandarinelor sunt suculente, savuroase și foarte parfumate. Combină mandarinele la conservă cu iaurt pentru o gustare dulce, sănătoasă și care nu îngrașă. Pot fi folosite în diverse preparate dulci, în prăjituri și torturi, dar și la garnituri pentru o friptură de rață sau de curcan.

Mandarinele în conservă au un procent mai mare de zahăr, dar au și numeroase beneficii pentru organism: sunt bogate în betacaroten, săruri de magneziu și calciu, au efecte tonice, energizante și antiinflamatorii.

Peștele la conservă

În mod cert, printre cele mai bune alimente la conservă se numără carnea de pește: ton, sardine, somon sau macrou. Indiferent ce pește alegi la conservă, urmărește să fie din surse sigure și să aibă un adaos cât mai mic de sare. Peștele la conservă este un aliment deosebit de nutritiv, care asigură un aport ridicat de săruri minerale, proteine de calitate și acizi grași omega-3 și omega-6.

foto: Pexels.com