Caserolele din plastic

Cele mai multe caserole din plastic pentru alimente conțin bisfenol și diverși compuși chimici care devin toxici la temperaturi ridicate. Astfel că banalele cutii din plastic se transformă în lucruri periculoase pentru sănătatea ta, dacă le încălzești în cuptorul cu microunde. La microunde, folosește doar caserole și veselă special concepută pentru acest tip de cuptor.

Cuțitele

Păstrează toate cuțitele din bucătărie foarte bine ascuțite, într-un suport adecvat, la care copiii mici nu pot ajunge.

Pe de altă parte, ține cont că te poți răni mai ușor cu un cuțit bont, decât cu unul bine ascuțit. Cuțitele care taie bine te ajută să feliezi carnea, pâine sau legumele fără incidente. În schimb, cuțitele tocite pot aluneca spre degetele tale și te poți tăia.

Bureții de vase

Schimbă bureții de vase după 2 sau 3 săptămâni de folosire zilnică. În structura lor spongioasă se înmulțesc foarte ușor bacteriile, chiar dacă îi clătești foarte bine de detergent și de grăsime.

Citește aici cum să dezinfectezi rapid bureții de vase la cuptorul cu microunde în câteva secunde.

Lucruri periculoase din bucătărie

Prosoapele de bucătărie

Par curate la prima vedere, dar prosoapele din bumbac se numără printre cele mai murdare lucruri din bucătăria ta. Ori de câte ori te ștergi pe mâini, rămâne grăsime și o mulțime de bacterii și spori de ciuperci care se înmulțesc ușor în prosopul umed. De aceea, e bine să le speli foarte des!

Tocătoarele din lemn sau din plastic

În lemnul tocătoarelor intră cu ușurință mizerie, grăsime și un număr impresionant de bacterii și viruși. Pe tocătoare tai carnea crudă, care poate conține, pe lângă bacterii periculoase, și ouă de tenii sau oxiuri, care pot ajunge apoi pe mâinile tale și în farfurie.

Mașina de tocat carne

Ai grijă cum manevrezi mașina de tocat. Nu împinge niciodată carnea cu degetele, folosește o lingură lungă de lemn sau o spatulă de plastic. Este mai sigur să nu riști niciodată și să îți zdrobești degetele.