Multe femei se confruntă cu ciuperca unghiilor de la picioare. Multe femei au unghiile de la picioare strâmbe sau pline de striații, galbene și casante. Toate aceste defecte pot fi combătute în timp, dacă ții cont de aceste trucuri pentru o pedichiură sănătoasă.

Ai grijă cum îți cureți unghiile, ce instrumente este bine să folosești și cât de des trebuie să le dai cu ojă!

Evită să tai cuticulele

Știm deja că o unghie rămâne sănătoasă, dacă este protejată de cuticule, de aceea tot mai mulți specialiști în manichiură ne sfătuiesc să nu mai tăiem cuticulele cu forfecuța. Acest lucru se aplică și la unghiile de la mâini, și la unghiile de la picioare. Evită să mai tai cuticulele cu forfecuța! Folosește un bețișor din lemn moale sau un instrument special pentru cuticule pentru a împinge aceste pielițe fine spre baza unghiilor.

După ce speli bine picioarele și stai un sfert de oră cu picioarele în apă caldă cu sare sau cu oțet, cuticulele se înmoaie perfect și pot fi împinse ușor spre bază. Repetă acest mic truc în fiecare săptămână și vei observa că ele nu mai cresc și unghiile capătă un aspect normal și sănătos.

Ține minte să folosești doar mici instrumente din materiale moi precum lemnul sau plasticul moale. Evită instrumentele din metal, deoarece poți apăsa prea tare la rădăcina unghiei, afectând dezvoltarea acesteia în timp!

Taie colțurile drept

Te-ai confruntat vreodată cu unghia mare de la picior încarnată! Dacă da, știi deja cât de dureros este să crească un colț de unghie în carne. Locul se umflă, se înroșește, începe să te doară la mers și riști să se formeze o pungă de puroi.

Așadar, nu tăia forțat colțurile unghiilor mari oblic sau foarte scurte. Evită să le tai din carne, cum se spune popular. Taie colțurile unghiilor mari cât mai drept, conform liniei lor naturale și lasă o margine de aproximativ un milimetru. Nu le tăia niciodată prea scurt, deoarece unghia mare protejează de fapt degetul cel mai folosit, care susține greutatea întregului corp.

Fă pauze între două aplicări cu ojă

Unghiile au nevoie de umiditate, iar oja acționează ca o barieră. Cu atât mai controversată este oja, dacă este de slabă calitate. Trebuie să fii conștientă de faptul că toate substanțele din ojă sunt de fapt toxice și ele pătrund pe parcurs în straturile unghiei, făcând-o tot mai casantă, galbenă și fragilă în fața micozelor.

De aceea, este bine să folosești ojă de calitate și pentru unghiile picioarelor, nu doar pentru unghiile de la mâini. Și să îndepărtezi oja după 5 – 7 zile, să cureți unghiile și să faci o pauză de alte 7 zile până la următoarea pedichiură cu ojă!

Nu păstra oja pe unghii mai mult de o săptămână. Este unul dintre acele trucuri pentru o pedichiură cu adevărat sănătoasă de care este bine să ții cont.

Curăță unghiile în baie caldă cu oțet

În fiecare săptămână, pregătește o mică sesiune de spa pentru picioare și pentru unghiile de la picioare. Pune într-un lighean apă caldă și adaugă o cană de oțet. Poți picura câteva picături de ulei de mentă sau de lavandă, dacă te deranjează mirosul de oțet, deși acesta se evaporă repede.

Oțetul este un bun dezinfectant, care igienizează unghiile, le înmoaie și curăță în profunzime tot felul de microbi și spori de ciuperci care ar putea favoriza apariția ciupercilor. Iar ciuperca unghiei este foarte greu de tratat.

Băile cu oțet păstrează călcâiele fine, igienizează unghiile și te ajută să îți faci foarte ușor o pedichiură frumoasă și sănătoasă.

Folosește cremă emolientă

Fie că lași unghiile libere sau aplici ojă, după ce termini pedichiura, masează degetele de la picioare cu o cremă emolientă și stai o jumătate de oră desculță, pe pat. Lasă crema să intre bine în piele, pentru că va menține pielea hidratată și va ajuta unghia să crească dreaptă și frumoasă, netedă și sănătoasă.

Nu doar pielea mâinilor și unghiile de la mâini au nevoie de creme hidratante, ci și picioarele și unghiile de la picioare. Cremele emoliente stimulează celulele de la rădăcina unghiei să producă în mod normal cheratină și astfel unghiile vor crește drepte și netede!

Crema emolientă poate fi înlocuită și cu o loțiune făcută în casă din vaselină, miere, iaurt grecesc și ulei esențial din plante.