CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Vremea rece de afară combinată cu aerul cald și uscat din încăperi deteriorează vârfurile și le fură din strălucire. Te confrunți acum cu un păr care se electrizează ușor, care nu mai poate fi coafat la fel de ușor… dar nu iți face griji, când vine vorba despre îngrijirea părului, nimic nu este imposibil. Află care sunt cele 5 probleme ale părului în sezonul rece și cum le poți controla.

Probleme ale părului în sezonul rece:  Electrizare

Electrizarea părului reprezintă o problemă des întâlnită în această perioadă și se datorează vremii uscate. Lipsa umidității, deshidratează părul, îl face tern și electrizat.

Ce poți să faci? Hidratează din belșug. Și nu doar cu șampoane și balsamuri de hidratare, ci și cu uleiuri și serumuri leave-in. Acestea fac minuni pentru părul electrizat! Folosește șampon+mască sau conditioner, însoțit de tratament cu protecție termică pentru o îngrijire completă. Aceasta oferă netezire și strălucire parului  indisciplinat.

Citește și: Iată cum poți să previi despicarea vârfurilor

Deteriorare

Una dintre cele mai întâlnite probleme ale părului în sezonul rece este scăderea nivelului de hidratare care poate afecta cuticulele. Acestea devin aspre, se despică, vor fi complet lipsite de hidratare. Părul ondulat va avea cel mai mult de suferit deoarece el este deja uscat.

Ce soluții ai? Pune deoparte placa de păr și foehnul, măcar pentru câteva săptămâni. Spală părul delicat și nu stresa scalpul. Folosește un șampon și un conditioner hidratant și lasă parul să se usuce în tihnă după ce ai scos surplusul de apă cu un prosop din bumbac. Ai să vezi că toți acești pași te vor ajuta să te bucuri de o podoabă capilară mai hidratată.

Probleme ale părului în sezonul rece: Aspect mat

Daca ai părul de lungime medie sau lung, inevitabil o parte din acesta va fi expus zilnic la intemperiile de afară. Nu doar gerul, ci și puloverele pe gât sau fularele vor dauna firelor lăsate pe spate. Ai să vezi că în scurt timp acestea nu vor mai străluci și se vor rupe mai ușor.

Ce e de făcut? Evită să lași parul liber. Împletește-l sau fă-ți un coc lejer.

Cei ce se confruntă cu lipsa strălucirii părului ideal ar fi să folosească o gamă de îngrijire formată  din cele 3 produse esențiale, respectiv: șampon+mască+ulei care împreună oferă  hidratare, strălucire și protecție.

Citește și: Cum îți speli părul corect? 5 pași simpli pentru păr sănătos și strălucitor!

Scalp uscat

La fel ca în cazul pielii, în sezonul rece și scalpul se usucă. Acest lucru este generat de aceeași lipsă de hidratare. Un scalp uscat poate reprezenta o problemă extrem de neplăcută, deoarece cauzează mâncărimi și mătreață, de care scapi ulterior destul de greu.

Ce poți face? Hidratează, hidratează, hidratează. În acest sezon nu va fi niciodată suficient. Așa că nu-ți face griji, totul este sub control.

Folosește un șampon hipoalergenic pentru scalp sensibil și  tratamentul intensiv împotriva iritatiilor și  mâncărimilor, cu fiolele special create pentru scalpul sensibil.

Citește și: Îngrijirea părului în sezonul rece. Cum să ai grijă de podoaba capilară atunci când e frig afară

Probleme ale părului în sezonul rece: Fire de păr casante

Iarna, din nefericire, părul se rupe mult mai ușor. Pe lângă temperaturile scăzute, nici vântul nu este benefic, tocmai de acea este imperios necesar să îi oferi extra îngrijire.

Cum? Asigură-te că nu trece nicio zi fără hidratare. Poartă cu tine un produs travel size și folosește-l oricând iți aduci aminte de el. Vei vedea că parul tău va fi mai strălucitor si mai sănătos.

În această situație,  utilizează șamponul cât și mască hidratante, iar la final poți adăuga o cremă pentru protecție termică. Aceasta contribuie la fortifierea  structurii fibrei capilare și ajută la stimularea creșterii unui par sănătos. Alege o gamă care întărește, sigilează lungimile și vârfurile părului și repară ruperea firelor.

Urmează și aceste sfaturi pentru îngrijirea părului în sezonul rece

Sursa foto: 123rf.com