Te-ai gândit vreodată ce alte ingrediente mai poți adăuga la salata de vinete coapte, pentru un gust mult mai apetisant? Dacă ești o mare iubitoare de salată de vinete, merită să încerci și alte arome. Iar noi îți propunem mai jos și câteva sfaturi utile pentru a prepara vinetele mai ușor.

Ponturi utile pentru iubitoarele de vinete

Renunță la modul clasic de a coace vinetele pe ochiul de aragaz sau pe grătarul de friptură. Cel mai simplu mod, fără fum și fără coajă arsă, este acela de a coace vinetele pe tigaie de tip grill din fontă sau din materiale antiaderente.

Spală bine vinetele de praf, așază-le în tigaie, pune capacul și aprinde focul iute. Întoarce vinetele pe toate fețele și vor fi gata coapte, moi și dulci în 20 de minute!

Așteaptă să se răcorească vinetele, taie codițele, apoi taie-le pe jumătate și culege cu lingura miezul bine copt. Aceasta este metoda cea mai simplă de a coace vinetele pe aragaz, fără să mai faci miros de arsură în bucătărie.

Dacă vrei să faci salata de vinete din vinete congelate, nu le dezgheța forțat în apă caldă sau la microunde. Lasă-le să se dezghețe treptat la frigider, într-o strecurătoare, deoarece vinetele lasă multă zeamă când sunt decongelate.

La salata de vinete pune un vârf de cuţit de zahăr şi un vârf de cuţit de lapte praf care o albeşte şi îi dă un gust aparte.

Ca să fie mai pufoasă salata de vinete, adaugă două linguriţe de apă minerală carbogazoasă.

Top 5 ingrediente care dau savoare salatelor de vinete

Maioneza proaspătă și ceapa roșie sunt ingredintele clasice, pe care le iubesc toți românii când vine vorba de salata de vinete coapte. Dar mai poți face salata și cu alte condimente sau ingrediente savuroase!

Smântână și usturoi

Încearcă să înlocuiești maioneza cu o smântână bună și cu usturoi bine zdrobit, adaugă și sare după gust și vei obține o salată delicioasă, numai bună pentru pâinea prăjită.

Lămâie și ulei de măsline

Pentru o savoare mediteraneeană, pregătește salata de vinete cu ulei de măsline, zeamă de lămâie proaspătă, un strop de oregano și sare de mare. S-ar putea să îți placă mai mult decât salata cu maioneză.

Oțet de mere și cimbru

Salata de vinete, la care adaugi fie maioneză, fie smântână, capătă un gust deosebit și delicios, dacă pui oțet de mere, cimbru și sare. Încearcă și această rețetă și vei decide care este mai delicioasă!

Sos remoulade

Sosul remoulade este un sos franțuzesc destul de pretențios, pe bază de maioneză și muștar la care se mai adaugă capere, castraveciori murați tăiați foarte fin, ceapă tocată fin și ierburi aromatice. Fie că îl pregătești acasă, fie că îl cumperi gata făcut, sosul remoulade este un sos excelent pentru vinetele coapte. Adaugă sos remoulade în salata de vinete după gust și te vei convinge!

Roșii cherry și sos de brânză

Pregătește un sos de brânză simplu, din puțin unt, telemea dată pe răzătoare și smântână, toate topite la tigaie timp de câteva minute. Apoi taie roșiile cherry în cubulețe mici și adaugă sosul de brânză și roșiile în salata de vinete coapte.

Presară sare, dacă mai este nevoie, câteva frunze de cimbru și piper și vei obține o salată extraordinară! Poftă bună!