Persoanele sensibile la diverși alergeni, la puful de plop, la căpșune, la gazele de eșapament sau praf sunt de obicei alergice și la pisici sau la câini. Dar se pot acomoda cu anumite rase de pisici recomandate pentru persoanele alergice, dacă țin cont de sfaturile medicului și de câteva informații de bază despre curățenie.

Ce declanșează de fapt alergia la blana de pisică

Alergia la pisică este de fapt alergia la o anumită proteină secretată de glandele salivare ale pisicii. Când micuța felină se spală, proteina Fel D-1 ajunge pe toată blana și persistă acolo, declanșând o reacție alergică persoanelor sensibile care se află în preajma ei.

Vestea bună este că există rase de pisici care produc o cantitate mai mică de alergeni. De asemenea, studiile au arătat că femelele din aceste rase sunt mai indicate persoanelor alergice decât masculii, care produc totuși o cantitate mai mare din proteina amintită. De asemenea, s-a observat că pisicile cu blana de culoare deschisă, albă sau crem, sunt mai puțin alergenice decât cele negre sau gri.

Balineza

Este una dintre cele mai elegante rase de pisici recomandate pentru persoanele alergice. Este o pisică de talie medie, cu blana semi lungă, mătăsoasă și lucioasă. Are ochii albaștri, botul lung și un aer aristocrat care te cucerește. Corpul ei este suplu și grațios și este foarte jucăușă dacă se simte iubită și ocrotită.

Albastra de Rusia

Este o pisică drăgălașă, pufoasă și foarte îndrăgită. O rasă iubitoare și foarte atașată de stăpâni, Albastra de Rusia este inteligentă și răbdătoare, curioasă și deloc sperioasă cu străinii. Poate fi o tovarășă bună, atentă și jucăușă și este o bună alegere pentru persoanele alergice. Chiar dacă este o pisică mai scumpă, este o pisică sănătoasă, rezistentă și isteață care te va cuceri.

Rase de pisici recomandate pentru persoanele alergice

Siberiana

Cercetările au demonstrat că 75% dintre persoanele alergice la pisici nu au avut nicio reacție după ce au intrat în contact cu această pisică. Siberiana este o rasă specială, robustă, viguroasă, sănătoasă, cu o blană deosebită și o coadă stufoasă. Este o pisică foarte frumoasă, cu o personalitate deosebită, poate puțin mai capricioasă, dar nu și cu stăpâna de care se atașează.

Devon Rex

Este preferată de multe persoane alergice pentru că este o pisică drăgălașă și foarte curată. Blănița ei scurtă și ondulată îi dă un aer jucăuș și simpatic, iar puii sunt deosebit de frumoși. Este o pisică de talie mică, ușoară, simpatică și cu un aer de drăcușor pus pe șotii.

Care sunt cele mai populare rase de pisici din lume

sursa foto: 123rf. com