Korat, o pisică elegantă și cuminte!

Această rasă este originară din Thailanda și este una dintre cele mai vechi rase de pisici cunoscute. În cultura tailandeză, pisicile korat reprezentau prosperitatea și sănătatea și erau adesea oferite drept cadou de nuntă. Tradiția spunea că această pisică nu trebuie cumpărată, ci primită în dar pentru a purta noroc mirilor.

Pisicile Korat sunt deosebit de frumoase, au ochii mari, sub formă de inimă, de un verde strălucitor. Pisoii au inițial ochii albaștri, care ajung treptat aurii și apoi devin verzui pe la vârsta de 4 ani. Blana lor este gri – argintie și lucește în lumină. Având o blană scurtă și densă, aceste pisici năpârlesc puțin și nu trebuie periate prea des.

Sunt pisici de talie medie, bine proporționate și atletice. Totodată, sunt pisici sănătoase și robuste. Datorită faptului că rasa a rămas pură secole de-a rândul, felinele Korat au o imunitate bună și o viață îndelungată, dacă sunt bine îngrijite.

Trebuie să știi că sunt pisici afectuoase, care se atașează de stăpân și petrec mult timp pe lângă el. Lor le plac locuințele mici, unde cunosc orice colțișor, spațiile liniștite și oamenii sociabili, care le acordă atenție. Nu vocalizează prea mult, dar când miaună înseamnă că le supără ceva sau că au probleme de sănătate.

Pisica Bombay, printre cele mai atrăgătoare pisici care năpârlesc puțin

După cum îi spune numele, este o pisică de origine din India, din zona orașului Bombay, actualul Mumbai. Cu alura ei de panteră neagră în miniatură, mica felină te cucerește imediat cu ochii ei aurii și temperamentul sociabil.

Este o rasă relativ nouă, obținută prin încrucișarea unei birmaneze de culoare foarte închisă și a unei pisici british short hair. Această pisică, născută în India, a fost creată special pentru a obține o blană neagră perfectă și lucioasă și o rasă care să năpârlească foarte puțin.

Este o pisică jucăușă și foarte inteligentă, învață foarte repede programul stăpânilor și se adaptează ușor în locuințele mici. Nu are nevoie de mult spațiu, dacă primește atenție și te joci cu ea de câteva ori pe zi.

British shorthair, o pisică de catifea

Este deja celebră în Europa pentru trăsăturile ei distincte și mai ales pentru capul deosebit de rotund, care o face drăgălașă și când este pui, și când devine adultă. Este o pisică blândă, jucăușă, care se mulțumește și cu un spațiu restrâns și se numără categoric printre pisicile care năpârlesc foarte puțin.

Cu un corp dolofan și membre scurte, cu o atitudine deschisă, pregătită oricând să se joace cu tine, această pisică a devenit foarte populară în ultimii ani. Este o pisică echilibrată, deosebit de calmă, care nu strică și nu devine curioasă în mod excesiv.

Are o durată medie de viață de aproximativ 20 de ani, deși aceasta depinde foarte mult de puritatea ei genetică. Multe pisici din această rasă, din cauza încrucișărilor cu alte rase, prezintă probleme de sănătate.

Care sunt cele mai populare rase de pisici din lume

sursa foto: 123rf.com