CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Vasul de toaletă nu se numără printre cele mai murdare locuri din baie. De obicei, curățăm vasul de toaletă și chiuveta zilnic sau la două zile și folosim produse de iginenizare puternice și concentrate, astfel că microbii nu se mai înmulțesc peste noapte.

În schimb, uităm adesea să curățăm alte suprafețe sau obiecte din baie care ar trebui și ele igienizate mult mai des. Iată și un top 3 cu cele mai murdare locuri din baie.

Podeaua din baie

De câte ori speli pe jos cu detergent sau soluții igienizante? Podeaua din baie adună o mulțime de microbi, pe care îi aduci pe talpă din restul casei și din afara casei. Iar dacă ai și animale de companie care intră des prin baie, cu atât mai mult trebuie să cureți des podeaua cu soluții dezinfectante.

Clanța ușii de la baie

De câte ori igienizezi clanța? Mulți dintre noi fac acest lucru foarte rar, poate de câteva ori pe an, când se gândesc că folosesc clanța de milioane de ori într-un an. De multe ori punem mâna murdară pe clanța de la baie, folosim toaleta, ne spălăm pe mâini și iar punem mâna pe clanță… care este murdară. Ca atare, luăm bacteriile și microbii, când plecăm din baie, chiar dacă ne-am spălat pe mâini. Încearcă să igienizezi clanța cu șervețele dezinfectante cel puțin la 3 zile, să fii sigură că rămâne cât mai curată posibil.

Suportul pentru periuțe sau piepțeni

Chiar dacă speli și lustruiești vasul de toaletă, chiuveta, cada și etajerele din baie săptămânal, s-ar putea să uiți de paharul sau suportul în care ții periuțele de dinți și pasta de dinți sau pieptenele și peria de păr. De multe ori, uităm de aceste suporturi cu lunile și constatăm cât praf și mizerie s-a depus în interiorul lor când facem curățenia generală de Paște sau de Crăciun. Ține minte să le igienizezi măcar o dată pe săptămână, mai ales dacă ții acolo periuțele de dinți.