Multe produse de curățenie, care sunt sigure dacă le folosești singure, fac reacții periculoase și emană vapori otrăvitori dacă le combini fără să știi ce pericole ascund. Iată câteva tipuri de dezinfectanți pe care îi folosim mai des în această perioadă și pe care nu trebuie să le combinăm.

Clorul și alcoolul medicinal

Probabil ai auzit de cloroform, substanța pe care răufăcătorii o folosesc în filme să își adoarmă victimele. Această soluție se poate obține din combinarea înălbitorului cu alcool medicinal și este periculoasă, mai ales într-un spațiu închis precum baia.

Clorul și amoniacul

Combinația celor două substanțe produce cloramină, un gaz otrăvitor care irită căile respiratorii și produce tuse convulsivă. Multe soluții pentru curățarea geamurilor conțin amoniac, așa că nu le combina niciodată cu înălbitor, chiar dacă vrei ca ramele geamurilor să fie de un alb strălucitor.

Tipuri de dezinfectanți care nu se combină niciodată

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Clorul și oțetul

Cele două împreună ar putea fi un dezinfectant puternic pentru baie sau pentru bucătărie și multe femei sunt tentate să le folosească. În realitate, reacția celor două substanțe emană un gaz iritant care te face să tusești, îți blochează căile respiratorii și afectează vederea.

Apa oxigenată și oțetul

Ai auzit probabil că este bine să pulverizezi oțet sau apă oxigenată peste fructele și legumele pe care le ții în frigider, ca să reziste mai mult. Dar nu le combina niciodată. Dacă sunt puse în aceeași sticlă, cele două formează un acid toxic, care irită nasul, ochii și sistemul respirator.

Apa oxigenată și clorul

Este un alt amestec deosebit de periculos, care degajă un gaz toxic și irită nasul, gura și ochii. Să nu fii niciodată tentată să le amesteci. Apa oxigenată poate distruge mulți microbi, dar este mult mai sigur să o folosești singură, fără să o combini cu alte produse de curățenie.

Află mai multe lucruri despre clor și proprietățile lui de igienizare și dezinfectare!