UPDATE: Pentru că, luni seara, autoritățile au anunțat că restricțiile de zbor către unele țări au fost prelungite, TAROM a revenit cu un anunț. Astfel, se instituie extinderea suspendarii operării curselor către/dinspre Italia până ‪în data de 14 mai 2020, inclusiv; Spania până în data de 14 mai 2020, inclusiv; Germania – până ‪în data de 14 mai, inclusiv; Franța până ‪în data de 14 mai, inclusiv; Austria până în data de 14 mai, inclusiv; Belgia până în data de 14 mai, inclusiv; Marea Britanie până în data de 14 mai, inclusiv; Olanda până în data de 14 mai, inclusiv; Turcia până în data de 14 mai, inclusiv.

Dacă în zilele de 2 şi 4 mai compania va opera un zbor spre Amsterdam, respectiv Atena, în data de 6 mai vor putea fi făcute călătorii spre Paris, Frankfurt, Amsterdam.
În cee ace privește capitala franceză, pentru început se va zbura în zilele de luni, miercuri, vineri, duminică. Începând cu 1 iulie 2020, TAROM va opera 2 zboruri zilnice pe ruta Bucuresti – Paris.

Zborurile se înmulţumesc ulterior, pe 8 mai, când pot fi rezervate bilete şi spre Munchen.

Intern, chiar din această lună, vor fi reluate zborurile către Iași, Satu Mare, Timișoara și Cluj-Napoca.

Lunile următoare se vor relua cursele și către alte țări, cum ar fi Spania, Israel și nu numai.

În presă s-a vehiculat ideaa de a se zbura cu un rând liber între pasageri, însă Tarom nu susține această idee.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de Guvern de joi seara, acordarea unui credit de salvare pentru companiile aeriene româneşti Blue Air şi TAROM. Acestea au solicitat anterior o sumă de 130 de milioane de euro pentru a trece cu bine peste criza coronavirusului.

Vezi și Orban dă detalii despre relaxare: ce se întâmplă cu parcurile, hotelurile și restaurantele. Testați zilnic, înainte de job?

Citește și: