Acesta a anunțat că nu este nevoie că patronii teraselor să noteze CNP-ul persoanelor care fac rezervări, ci doar numele, prenumele și numărul de telefon, șeful Executivului precizând că aceste date sunt utile într-o eventuală anchetă epidemiologică.

„Rațiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulți oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie, pentru rapiditatea anchetei epidemiologice, să poți să consulți bazele de date, ca să știi care sunt persoanele care există cu risc de infectare”, a explicat el la Digi 24.

Șeful Executivului a precizat că „nu este ceva nou” ca persoanelor care vor să facă o rezervare să li se ceară anumite date de indentificare.

„Îi vom ajuta să înțeleagă (pe patronii de restaurante – n.red.). (…) Toate aceste lucruri o să le clarificăm (datele care vor fi solicitate – n.red.) (…) E nevoie să poți să identifici persoana, măcar după numărul de telefon, să știi nume, prenume și măcar un număr de telefon sau adresa”, a subliniat Orban.

Terasele au fost deschise luni, ca urmare a unei noi relaxări a restricțiilor. Conform legii, reprezentanții teraselor trebuie să ceară clienților date de identificare, iar unii angajați au cerut chiar și CNP-ul celor ce au făcut rezervări, arată Mediafax.

Vezi și Regulile stabilite pentru deschiderea teraselor și restaurantelor: Ni se va lua temperatura?

Citește și: