Cura cu suc de rodie este bună pentru probleme digestive, combate toxinele din corp, crește energia, îmbunătățește imunitatea, vindecă probleme ale pielii, protejează ficatul, îmbunătățește metabolismul, elimină viermii intestinali și stimulează sănătatea orală.

Sucul de rodie oferă copiilor multe beneficii pentru sănătate. Pornind de la ajutarea digestiei la stimularea imunității, sucul de rodie oferă copiilor o mulțime de beneficii.

Proprietatea antiinflamatorie a rodiei vă ajută foarte mult copilul. Îl va proteja de infecții precum răceala și gripa obișnuită.

Dacă vă hrăniți copilul cu un pahar de suc de rodie, atunci șansele unor boli periculoase precum ulcerul de stomac sau chiar cancerul pot fi, de asemenea, reduse.

Sucul de rodie este de asemenea bun pentru ochi și este cunoscut pentru îmbunătățirea metabolismului general.

12 beneficii de sănătate ale plantei de echinaceea pentru copii

Pot da sucul de rodie copilului meu?

Sucul de rodie poate fi administrat copilului numai după ce are o vârstă de 6-8 luni. Asigurați-vă că sucul nu are semințe rămase în el.

În caz contrar, copilul se poate sufoca cu ele. Acest lucru devine foarte riscant.

Pe cât posibil încercați să preparați sucul acasă, decât să-l luați din orice magazin.

Cum sa faci suc de rodie pentru copii?

Scoaterea semințelor este cea mai dificilă sarcină. Cu toate acestea, după ce ați făcut-o, pașii sunt destul de simpli.

Pentru a scoate semințele, trebuie să bateți fructul tăiat pe jumătate cu spatele unei linguri de lemn.

Amestecați pulpa cu puțină apă, mixați, apoi strecurați produsul final.

Hrăniți copilul cu acest suc în cantități mici. Timpul ideal pentru a oferi acest suc copiilor este după-amiaza târziu sau seara devreme.

Nu-i oferiți sucul înainte de a merge la culcare, noaptea. Resturile rămase în cavitatea bucală le-ar putea deteriora sănătatea dentară.

Rodia poate fi de asemenea administrată sub formă de pastă. În cazul în care copilul consumă alimente solide, pulpa de rodie poate fi o opțiune de gustare.

De fiecare dată când îi serviți rodia, nu uitați să aruncați semințele.

Talasemia la copii. Cum se manifestă, cauze și tratament

Sucul de rodie pentru copii – 11 beneficii pentru sănătate

Sucul de rodie este o alternativă foarte bună pentru copii. Este deosebit de benefic pentru copiii care suferă de o mulțime de probleme legate de stomac.

1. Probleme digestive

Sucul de rodie are o tendință naturală de a vindecă problemele digestive. Fie constipație sau diaree, dacă copilul suferă de probleme legate de stomac, atunci sucul de rodie ar putea oferi soluția potrivită.

Sucul de rodii are compuși fenolici. Aceasta ajută la protejarea straturilor interioare ale stomacului obosit al bebelușului.

În acest fel, nu numai că ajută întregul proces de digestie, dar previne formarea vreunui tip de ulcer sau infecție.

2. Elimină toxinele din corp

Proprietatea antiinflamatorie a sucului de rodie vă ajută în procesul de combatere a toxinelor corporale la copilul dumneavoastră.

Îi ajută să lupte împotriva bacteriilor și a virușilor. Infecțiile obișnuite, cum ar fi frigul și gripa, pot fi vindecate prin administrarea regulată a sucului de rodie.

Sucul de rodie are capacitatea de a vă face copilul mai puternic din interior. Reglează mișcarea intestinală a copilului, ajutându-i astfel să elimine toate infecțiile dăunătoare.

De asemenea, sucul de rodie tinde să-ți purifice sângele copilului.

3. Oferă energie

Sucul de rodii sau rodia în sine este un stimulator de energie pentru copil. În lunile calde de vară, copilul poate să nu aibă energia necesară, mai ales după o zi petrecută afară.

Un pahar de suc de rodie îl poate stimula instantaneu.

Nu numai că vă va hidratează copilul, ci îl va ajuta și la energizarea întregului corp. Copilul se va simți revigorat.

4. Îmbunătățește imunitatea

Sucul de rodie este bun pentru imunitatea copilului. Un consum regulat al sucului de rodie poate îmbunătăți imunitatea generală a micuțului.

Copilul va tinde să se îmbolnăvească mai rar decât înainte.

Proprietatea antiinflamatoare a sucului de rodie vă va ajuta copilul să lupte împotriva radicalilor liberi și a bacteriilor care provoacă deseori îmbolnăvirea.

Sucul de rodii este, de asemenea, benefic pentru vindecarea tusei și curățarea flegmei.

Rodia, un fruct recomandat sau nu femeilor însărcinate? Ce beneficii are

5. Vindecă probleme ale pielii

Sucul de rodie oferă o mulțime de beneficii și pentru pielea copilului. Conține fenoli, care sunt buni atât pentru piele, cât și pentru păr.

Hrănește foliculii pielii și permite pielea copilului să rămână moale și delicată.

Poluanții adesea deteriorează pielea copilului de delicatețea cu care se nasc.

De asemenea, mulți copii suferă de diverse erupții cutanate.

6. Bogat în vitamine

Sucul de rodie este foarte bogat în vitamina A și C. De aceea, este foarte bun pentru stimularea performanței de organe critice, cum ar fi ficatul și rinichii.
Consumul de suc de rodie va ajuta la stimularea funcțiilor hepatice ale copilului și vă va ajuta să îl mențineți puternic.

7. Protejează ficatul

Acesta vă va proteja copilul de alte probleme legate de ficat, inclusiv ficatul gras.

Ficatul gras este acum foarte frecvent în rândul copiilor, în special a celor care sunt dependenți de alimente fast-food nesănătoase.

Consumul de suc de rodie va asigura că micuțul are un ficat sănătos și protejat.

8. Stimulează metabolismul

Sucul de rodii este foarte util pentru stimularea metabolismului copilului. Acesta va ajuta la îmbunătățirea apetitului.

Consumul de suc de rodie va îmbunătăți apetitul general și îl va ajuta să obțină o greutate sănătoasă.

9. Elimină viermii intestinali

Sucul de rodie are capacitatea de a elimina viermii intestinali ai copilului.

Viermii se află în intestinul copilului și se hrănesc cu substanțele nutritive. Au un efect pe termen lung asupra dezvoltării și dezvoltării sale.

Un pahar cu suc de rodie vă asigură că viermii sunt spulberați, pentru totdeauna.

Îți rozi unghiile? Un tânăr de 28 de ani a fost la un pas de moarte din cauza acestui obicei periculos

10. Alungă bolile

Dacă copilul bea suc de rodie în mod regulat, atunci se va îmbolnăvi mai rar.

Cercetările efectuate sugerează că proprietățile antiinflamatorii din rodie luptă împotriva radicalilor liberi care îmbolnăvesc copilul mai des.

Febra obișnuită și frigul vor dispărea dacă copilul bea și suc de rodie.

11. Stimulează sănătatea orală

Este nevoie de timp pentru ca cei mici să învețe să perie corect dințișorii. De aceea sunt vulnerabili la problemele dentare.

Cu toate acestea, vestea bună este că sucul de rodie are capacitatea de a vindeca problemele dentare la un copil. Protejează copilul de diverse boli orale.

Măsuri de precauție

În ciuda tuturor valorilor nutritive, există anumite lucruri pe care dumneavoastră, ca părinte, trebuie să le aveți în atenție, în ceea ce privește sucul de rodie.

De exemplu, dacă copilul consumă prea mult suc de rodie, atunci poate avea dureri de stomac și umflături. De asemenea, nu trebuie consumat zilnic.

Acest lucru va afecta intestinul copilului. Sucul de rodie ar trebui evitat dacă copilul suferă deja de tiroidă.

De asemenea, în același timp, există puțini copii alergici la sucul de rodie. În astfel de cazuri, ele vor prezenta intoleranță severă la fruct.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto