Chimicalele duc la modificarea ADN-ului

Oricât ar suna de ciudat, nu femeile sunt mai sensibile la parabeni, ci bărbații. ADN ul acestora se modifică mai ușor în contact permanent cu astfel de substanțe chimice, în special cu butyl-parabenii. Calitatea spermei scade, spermatozoizii sunt mai leneși și deformați, iar femeile rămân însărcinate mult mai greu. În ceea ce privește sexul frumos, parabenii duc la diverse forme de dermatite și alergii. Din păcate, contactul permanent cu produsele ce au în compoziție astfel de conservanți poate duce și la îmbolnăvirea de diverse tipuri de cancer. Mai multe studii efectuate în ultimii ani au arătat că există o legătură între parabeni și cancerul de sân și de piele.

Citește și: Tratamente alternative care stimulează fertilitatea feminină

Ce sunt parabenii de care auzim peste tot ? Sunt conservanți folosiți aproape în orice: de la medicamente, mâncare, jucării, până la pesticide, detergenți și produse cosmetice de tot felul. Marisa Bartolomei, director al departmaentului de epigenetică de la Universitatea Pennsylvania, SUA, susține că din păcate, nimeni nu are cum să evite efectele nocive ale parabenilor, dar le putem minimiza. Cele mai sigure sunt produsele din Europa unde cei mai mulți parabeni sunt interziși. În produsele din SUA, doar câteva tipuri sunt interzise.

Citește cu atenție etichetele produselor

Cantitatea totală de parabeni dintr-un produs nu are voie să depășească 0,8 % (calculată în masa de ester), iar cantitatea unui singur tip de paraben nu trebuie să depășească 0,4%. Cosmeticele bio și cele cu adevărat naturale sunt soluția ideală pentru a evita parabenii și toate ingredientele care pot avea un efect negativ asupra sănătății.Produsele ideale sunt cele  bogate în ingrediente active bio-naturale și care nu conțin parabeni,  SLS, SLES, PEG-uri, PPG-uri, OGM-uri, siliconi, uleiuri minerale, coloranți sintetici, polimeri acrilici, propylene glycol, parfum sintetic sau formaldehidă.

Citește și: