Forma unică și elegantă a florii face din Pasărea Paradisului una dintre cele mai râvnite flori de apartament pe timp de iarnă. Floarea se deschide de obicei la început de toamnă, în cursul lunii septembrie, și rezistă până în februarie sau martie.

Și nu doar forma ei, de pasăre cu aripile deschise este atrăgătoare, ci și combinația inedită de portocaliu cu albastru-cobalt. Există și specii de strelitzia care au florile într-o combinație delicată de alb cu bleu sau galben cu albastru, la fel de impunătoare și elegante.

Cum se îngrijește Pasărea Paradisului

Strelitzia are nevoie de multă apă pentru o creștere viguroasă

Strelitzia are nevoie de multă apă pentru o creștere viguroasă

Planta este înrudită cu bananierul și, în mediul ei natural, poate atinge 8 metri înălțime. Dar s-a adaptat traiului la ghiveci și depășește rareori un metru înălțime.

Este o plantă de interior decorativă, cu frunze mari și late, de un verde închis, strălucitor.

Este indicat să cumperi o plantă matură, deja înflorită și să nu îi schimbi ghiveciul, cel puțin în primii 3 sau 4 ani. Este pretențioasă în ceea ce privește umiditatea și temperatura. Poate înflori numai dacă are un spațiu bine luminat și cald, de peste 25 de grade, și multă apă. Este chiar indicat să pulverizezi aburi fini de apă în jurul plantei.

Mare grijă, însă, ca apa să nu băltească în farfuria ghiveciului, pentru că rădăcinile ei putrezesc repede, ca la orhidee. Este recomandat ca ghiveciul să stea pe un strat de pietriș pentru a permite drenarea apei.

Floarea are nevoie de repaus vara

Dacă Pasărea Paradisului a fost înflorită peste iarnă, vara are nevoie de un repaus. Se udă o dată la 2 sau 3 zile cu o cantitate mică de apă și se pulverizează puțină apă și pe frunze în lunile caniculare.

Nu trebuie să stea direct în soare, ci mai degrabă într-un colț luminos, dar semiumbrit. Soarele va face planta să producă frunze înalte și firave și nu se va concentra pe înflorire.

Din luna august, planta trebuie ajutată cu îngrășăminte speciale, pe care le găsești în magazinele de profil, pentru a face flori din toamnă.

În acest timp, este posibil să apară 2 sau 3 lăstari laterali, care nu trebuie deranjați câțiva ani.

sursa foto: 123rf.com