Mai ales noi, femeile, ajungem să ne simțim singure, chiar dacă suntem într-o relație. În unele familii, pare că soții trăiesc vieți paralele și ajung să fie doar colegi de apartament. Ce faci atunci când soțul nu petrece timp cu tine?

Timpul petrecut împreună, important

Atunci când căsnicia nu merge bine, cel mai adesea, partenerii se uită la problemele mari și încearcă să le rezolve. Poate este vorba de valori diferite, nemulțumiri în ce privește viața sexuală sau certuri dese. Totuși, mulți omit micile gesturi care pot face mariajul să meargă. Timpul petrecut împreună și comunicarea pot fi modul în care se pot rezolva și alte dificultăți din relație.

Găsește hooby-uri comune

Cele mai multe animozități vin din faptul că soții uită să mai fie și prieteni, ca la început.

”Nu s-a ajuns brusc la această situație, ci treptat, în timp”, constată psihoterapeutul Tedy Creștin. Atunci când soțul nu petrece timp cu tine, specialistul te îndeamnă să te gândești la ce vă plăcea să faceți împreună, ce pasiuni și hobbyuri comune aveați în trecut. Totodată, ar fi bine să ții cont și de faptul că lucrurile s-au mai schimbat între timp. Întreabă-te și ce îi place soțului să facă în acest moment? Ce nu îi place să facă?

Citește și: Cum poți găsi fericirea în timpul pandemiei. Sfatul psihologului

Soțul nu petrece timp cu tine. Vezi ce s-a schimbat

Ar fi util să ”începi să înțelegi cum este soțul tău în prezent, ce îl interesează și ce nu, ce îi face plăcere și ce nu, ce hobbyuri, pasiuni și aspirații are și ce face din obligație.

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395În momentul în care îți vei sprijini soțul să facă ce își dorește, îl vei accepta și înțelege așa cum este, există o bună bază pentru reconstruirea relației. Totuși, ți-ai putea da seama că nu mai ești atrasă de el în prezent. De exemplu, poate bărbatul vrea acum doar să se joace pe consolă în timpul liber, iar la începutul relației doar a mimat interesul pentru drumețiile în natură și ieșirile în oraș, doar pentru a-ți face pe plac”, observă psihoterapeutul. După o astfel de constatare, este nevoie de discuții serioase și de un plan.

Citește și: Soțul nu stă nopțile pe acasă. Vine beat dimineața…

Sursa foto: 123rf.com