Sosul pentru paste din comerț este ambalat de obicei în borcane de sticlă. Acesta este un indiciu care îți arată că este un sos de calitate. Evită să cumperi sosuri ambalate în recipiente din plastic. Acestea nu pot fi păstrate la fel de bine precum cele ambalate în borcane din sticlă și este posibil să aibă o calitate mai slabă.

Cum se păstrează sosul pentru paste

Verifică perioada de garanție a sosului, când îl cumperi, și dacă nu deschizi borcanul, îl poți păstra în cămară sau într-un dulap din bucătărie, departe de aragaz.

Dar, după ce deschizi borcanul, este bine să îl consumi imediat sau cel mult în două zile, iar între timp să îl ții la frigider.

În cazul în care gătești chiar tu sosul pentru paste și faci o cantitate mai mare, este bine să pui ceea ce rămâne într-un borcan de sticlă și să îl ții la frigider 2 – 3 zile până când îl consumi.

Sosul pentru paste la congelator? Și da, și nu

Sosurile pe bază de roșii pot fi păstrate la congelator, în recipiente din plastic de mici dimensiuni, în care poți congela o porție sau două de sos.

Când vrei să îl folosești, lasă-l să se dezghețe treptat în frigider.

Trebuie să știi, totuși, că după decongelare, sosul nu mai are același gust ca atunci când l-ai gătit proaspăt. Dar poți adăuga puțin bulion și condimente pentru a revigora gustul delicios de roșii.

Sosurile pentru paste pe bază de smântână, iaurt grecesc sau brânză nu pot fi congelate. Dacă le păstrezi la congelator și apoi le dezgheți, ele se vor tăia și își vor pierde toată savoarea.