Orice tricou sau rochie albă se pătează la subraț după câteva purtări, oricât de atentă ai fii să nu transpiri. Pe cât sunt de frumoase vara, pe atât sunt de dificil de curățat hainele albe pentru că încep să capete petel galbene sau gri după câteva spălări. Dar iată și câteva soluții care te vor ajuta!

Reguli de bază pentru hainele albe

Poartă hainele albe maximum de două ori înainte de a le spăla. Nu aștepta să se păteze la subraț sau în jurul gâtului pentru a le pune în mașina de spălat. Iar, înainte de a le spăla, înmoaie zonele transpirate într-o soluție slabă de apă rece și oțet. Acesta degresează și albește materialul, chiar dacă este sintetic.

Apoi spală hainele albe doar cu haine albe și de preferat cu un detergent pe bază de oxigen activ sau un detergent special conceput pentru haine albe. Dacă respecți aceste reguli simple, vei vedea că tricourile, cămășile sau rochiile tale albe de vară vor rămâne strălucitoare mai mulți ani.

Folosește bicarbonat!

Petele galbene de pe hainele albe pot fi și ele îndepărtate cu o soluție concentrată de bicarbonat de sodiu și apă caldă. Trebuie să lași hainele la înmuiat o oră în această soluție și abia apoi să le speli. Bicarbonatul acționează în timp, astfel că după două sau trei spălări vei vedea mai bine diferența. El ajută la albirea materialului, mai ales dacă este o țesătură naturală din bumbac sau mătase.

Soluții pentru situații disperate

În cazul în care ai o bluză preferată care s-a îngălbenit la subraț indiferent cât de des ai curățat-o, mai există o soluție care are efect, dar la care nu poți apela decât foarte rar, pentru că slăbește țesăturile.

Amestecă o linguriță de clor cu o linguriță de detergent cu oxigen activ. Folosește mănuși și aerisește bine baia, dacă ești sensibilă la mirosul de clor. Aplică această pastă cu o periuță sau cu un burete peste pete și așteaptă câteva minute. Apoi freacă ușor materialul cu un burete fin, clătește cu apă din abundență și pune haina la spălat. După ce se usucă, zona pătată va dispărea aproape complet.