Înălbitorul, cea mai rapidă soluție

Înainte de a încerca să cureți vopseaua de păr, verifică dacă materialul pătat poate fi tratat cu înălbitor. În acest caz, pune într-un lighean apă rece și clor sau înălbitor și lasă hainele la înmuiat, conform instrucțiunilor de pe etichetă. După ce trece timpul indicat pe etichetă, clătește bine haina cu apă rece și abia apoi spal-o cu detergent obișnuit. Este important să clătești de câteva ori hainele după ce au stat în clor, deoarece înălbitorul atacă fibrele și deteriorează materialul dacă nu este bine spălat.

Amoniacul, de ajutor împotriva petelor de vopsea

În cazul în care nu poți folosi înălbitor, amestecă 1 litru de apă rece cu o ceașcă de amoniac și pune la înmuiat în această soluție doar partea pătată a hainelor. În cazul în care petele sunt pe covor sau pe tapiserie, folosește un burete să ștergi petele în profunzime. Nu uita să porți mănuși de protecție, să îți protejezi pielea de iritații sau arsuri. După ce petele de vopsea dispar, clătește bine cu apă rece și spală hainele în mod obișnuit.

ATENȚIE!

Nu combina înălbitorul cu amoniacul, deoarece reacția chimică dintre cele două substanțe este puternică și produce fum și gaze toxice.

Alte soluții încercate de cititoare

Fixativul de păr: pulverizează o cantitate mare de fixativ de păr pe pete, lasă-l să acționeze câteva minute, apoi spală haina cu un detergent de calitate.

Crema de ras: acoperă petele de vopsea de păr cu un strat gros de cremă de ras și lasă cel puțin o jumătate de oră să acționeze, apoi spală haina în mod obișnuit.

Apa oxigenată: aceasta funcționează doar pentru petele de vopsea deschisă la culoare, precum nuanțele de blond. Înmoaie bine petele cu apă oxigenată și repetă operația până când urmele dispar de tot.