Spre deosebire de saltelele clasice, pe arcuri, care se aerisesc ușor, salteaua cu memorie este compusă din straturi succesive din diverse materiale și spumă vasoelastică.

Atunci când transpiri sau când verși din greșeală suc sau cafea pe această saltea, va fi mai greu de curățat și de uscat. Dar există soluții pentru salteaua din spumă care te ajută. Cu toate acestea, pentru a preveni accidentele, este recomandat să îmbraci salteaua cu o husă moale din materiale fine.

Soluții pentru salteaua din spumă. Ce substanțe curăță cel mai bine

Soluțiile de curățat nu sunt deloc scumpe. Ai nevoie de

  • ¼ litru de apă oxigenată,
  • ¼ ceașcă de praf de copt
  • o lingură de detergent lichid de vase.

Amestecă aceste ingrediente într-un bol și toarnă apoi soluția într-un recipient cu pulverizator. Pulverizează soluția pe pete și insistă asupra celor mai dificile sau asupra celor care au căpătat un miros greu.

Folosește o lavetă să freci ușor petele pentru a intra soluția cât mai bine în saltea.

După ce cureți bine, lasă salteaua să se usuce complet toată ziua, în apropiere de o sursă de căldură, lângă un calorifer, spre exemplu.

Câteva sfaturi necesare

Apa oxigenată poate decolora salteaua, dacă aceasta are o culoare galbenă mai închisă. Fă un test înainte, într-o zonă puțin vizibilă.

Pentru a usca mai repede salteaua, folosește un ventilator de cameră sau un uscător de păr setat pe o temperatură medie.

Dacă salteaua nu s-a uscat până seara, când mergi la culcare, pune un prosop gros de bumbac deasupra zonei umede și întinde așternuturile. A doua zi, imediat ce te trezești, dezvelește salteaua și lasă-o să se usuce bine.

foto: 123rf.com