CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Urmărește cu atenție clipul nostru și află care sunt trei dintre cele mai bune soluții să cureți petele de cafea de pe hainele albe.

Eu am folosit pentru teste un tricou din bumbac alb și am reușit să scap de pete destul de ușor.

Prima soluție este o combinație de oțet cu apă, deoarece acidul din oțet atacă pigmentul de cafea și petele pot fi curățate apoi mai ușor cu detergent.

Pastă de dinți și spumă de ras

Cea de a doua soluție este banala pastă de dinți, care nu doar că poate curăța pigmentul maroniu, dar și albește țesăturile.

Iar a treia soluție este, surprinzător, spuma de ras din trusa soțului tău. Aceasta are suficient alcool și dezinfectant pentru a dezintegra pigmenții și pentru a curăța petele de cafea de pe hainele albe.

Câteva sfaturi utile să cureți cât mai bine petele de cafea

Imediat ce aplici una dintre soluțiile de mai sus, freacă bine zona pătată să pătrundă în țesătură substanțele care curăță. Așteaptă apoi 10 – 15 minute să acționeze.

Spală mai apoi petele cu apă rece și un săpun bun, eventual un săpun pentru haine pătate. Folosește neapărat apă rece, deoarece apa caldă ajută pigmenții de cafea să se fixeze mai bine în țesătură.

Insistă bine la fiecare pată până când vezi că s-au curățat petele, apoi pune rufele respective la spălat în mașină, cu un detergent pe bază de oxigen activ sau un detergent special pentru pete.

imagine: Libertatea pentru femei