Busuiocul este una dintre cele mai importante plante care te ajută să ții țânțarii la distanță, iar parfumul lui este tolerat chiar și de copiii mai mici. Iată ce soluție să pregătești singură pe bază de busuioc să îi aperi pe cei mici de ciupiturile insectelor.

  • o cană de frunze proaspete de busuioc;
  • 10 picături ulei esențial de busuioc;
  • 300 ml apă clocotită;
  • 100 ml alcool rafinat, inodor și incolor.

Pune frunzele proaspete de busuioc într-un borcan de sticlă, toarnă apa clocotită și închide cu un capac. Lasă frunzele să infuzeze trei ore și apoi stoarce bine lichidul printr-o strecurătoare. Adaugă picăturile de ulei esențial și alcoolul rafinat și pune toată soluția într-un recipient cu pulverizator. Aplică periodic pe picioarele și mâinile copiilor, mai ales când mergeți la pădure sau pe malul unui lac, unde țânțarii sunt în număr mare.

Soluții pe bază de uleiuri împotriva țânțarilor

Uleiurile esențiale de mentă, rozmarin, eucalipt, geranium sau lemongrass te apără de țânțari. Le poți combina câte două, în funcție de aroma lor și în funcție de cât de bine le suportă copiii. Cele mai indicate pentru cei mici sunt uleiurile de lemongrass și mentă sau rozmarin. Se folosesc în general 10 picături din fiecare ulei esențial, la care poți adăuga câteva picături de ulei esențial de lămâie, să capete o aromă mai plăcută. Combină uleiurile esențiale cu ulei de migdale în proporție de 1 la 3 sau cu ulei de măsline și unde picioarele sau mâinile copilului cu această soluție.

sursa foto: 123rf.com