Transpirația picioarelor este responsabilă pentru mirosul neplăcut care persistă în încălțămintea de iarnă. De aceea, prima soluție și cea mai ieftină pentru a preveni acest lucru este pudra de talc. Pudrează ușor picioarele și apoi interiorul cizmelor sau al ghetelor înainte să le încalți. Indicat ar fi să porți dresuri sau șosete de calitate sau din materiale naturale, deoarece șosetele din fibre sintetice de calitate îndoielnică favorizează transpirația picioarelor și apariția mirosului neplăcut.

Fă-ți un obicei, în fiecare săptămână, să pulverizezi interiorul cizmelor cu spray antibacterian special conceput pentru încălțăminte. În magazinele de profil se găsesc azi diverse sortimente de spray, cu parfum sau fără, și la prețuri rezonabile. După ce ai pulverizat sprayul, este bine să lași câteva ore încălțămintea într-un spațiu bine aerisit, spre exemplu în balcon.

Bicarbonatul de sodiu este o altă soluție eficientă împotriva transpirației și a mirosului neplăcut. Presară bicarbonat în interiorul încălțămintei și lasă-l să acționeze peste noapte apoi, a doua zi dimineață, curăță pudra albă cu o perie moale sau cu un burete uscat.

Elimină mirosul persistent

Stropește cu oțet alb o pereche de șosete uzate, rulează-le sub formă de ghem și pune-le în ghete sau în cizme. Lasă-le peste noapte să înlăture mirosul neplăcut, apoi scoate încălțămintea să se usuce în balcon.

Mototolește câteva șervețele și pulverizează esență de vanilie pe ghemul din hârtie, apoi pune-l în ghete. La fel de bine poți folosi esență de cafea sau chiar boabe de cafea. Vanilia și aroma de cafea au capacitatea de a elimina mirosul neplăcut generat de transpirația picioarelor.

credit foto: 123rf.com