Dacă nu te mai încap pantalonii, dar trebuie să pleci urgent de acasă și nu știi cu ce alte haine să te îmbraci, nu dispera. Există cel puțin 4 soluții rapide, care te salvează pe moment.

  1. Dacă te strânge betelia pantalonilor, nu mai încheia primul nasture de sus și pune o curea să nu se vadă. Poartă un pulover sau un tricou peste curea și micul defect este perfect camuflat.

2. Dacă nu reușești să închizi nasturele blugilor cu numai câțiva milimetri, petrece o agrafă de hârtie prin gaică și vei prelungi puțin betelia.

Poți alege un elastic de păr la culoarea pantalonilor și nu va ieși prea mult în evidență

Poți alege un elastic de păr la culoarea pantalonilor și nu va ieși prea mult în evidență

3. Tot în cazul în care pantalonii sunt prea strâmți și nu poți închide nasturele, petrece un elastic de păr prin gaică, dar ai grijă să alegi un elastic rezistent, să nu se rupă de-a lungul zilei.

4. În cazuri extreme, când pantalonii sunt prea strâmți în partea de sus și abia mai poți să-i tragi, caută la mijlocul beteliei zona în care este cusută și descoase cusătura. Ai grijă să nu tai materialul. Prinde un ac de siguranță, ca să nu se desfacă de-a lungul turului, și petrece o curea peste betelie, să nu se vadă crăpătura. Poartă și o bluză lungă, peste talie și dezastrul va fi camuflat complet.

Dar ce faci dacă pantalonii sunt prea largi și nu stau bine pe talie?

Apelează tot la ace de siguranță. Prinde betelia în cute scurte și dese, prinde-le cu ace de siguranță și poartă o curea lată, să nu se vadă.

Este cea mai simplă și rapidă metodă de a strâmta pantalonii, până când ajungi cu ei la o croitoreasă pricepută să ți-i croiască pe talia ta.

Copyright: akz / 123RF Stock Photo