Gătitul este și o plăcere, dar și o necesitate, așa că de multe ori ne-am dori să gătim cina într-un timp mai scurt, fără ca asta să se traducă printr-un rezultat mai puțin gustos. Din fericire, în prezent avem la dispoziție o mulțime de ustensile și aparate care să ne ajute să gătim mai repede, dar fără să facem compromisuri când vine vorba despre gust. Uite care sunt singurele lucruri de care ai nevoie în bucătărie:

 Aparatul bun la toate cu care poți face și prăjituri, și supe, și aperitive

 Gătitul este mai ușor decât îl fac mamele și bunicile noastre să pară. Asta probabil și datorită noilor aparate electrocasnice care aproape că fac toată treaba în locul nostru. Acest robot de bucătărie, de exemplu, poate face aproape orice – frământă aluat, amestecă ingredientele pentru prăjituri, zdrobește legumele pentru supele cremă și poate face inclusiv smoothie-uri delicioase pentru micul dejun.

Ce poți face cu el? Pâine, aluat de pizza, sos pentru paste, orice supă cremă, aluaturi pentru prăjituri și creme pentru ele, piureuri, diverse aperitive precum hummusul sau salata de vinete. O întrebare mai bună ar fi dacă există vreun fel de mâncare la care să nu-l folosești.

 Paharul de măsurat sau cântarul, esențiale pentru bucate delicioase

 Dozajul este extrem de important în bucătărie, iar un pahar de măsurat este o achiziția atât de ieftină și de utilă, încât ar fi păcat să mai măsori ochiometric și să riști un fiasco total. El te ajută să urmezi punct cu punct orice rețetă nouă și nu trebuie să-ți lipsească sub nicio formă din bucătărie.

 Strecurătoarea, mai utilă decât ai crezut vreodată

 Desigur, poți improviza și poți scurge apa de la paste ținând un capac deasupra vasului în care le-ai fiert, dar o strecurătoare te ajută de fapt la multe alte operațiuni în bucătărie. O poți utiliza la prepararea orezului, la spălarea legumelor pe care urmează să le gătești, dar și la obținerea unor sosuri foarte fine.

 Cleștele, ustensila subapreciată care îți ușurează munca în bucătărie

 Dintre toate lucrurile enumerate până acum, cleștele este probabil cel care se regăsește cel mai rar în bucătăriile noastre. Din păcate, am adăuga noi! El te poate ajuta să întorci repede carnea pe grătar, în tigaie și în tavă, te ajută să adaugi ingrediente în oalele în care clocotește deja apa și te ajută să pui mâncarea din oală sau tigaie în farfurii. Știm, pare că o furculiță sau o lingură vor face cu ușurință toate aceste lucruri, dar te asigurăm că după ce îl vei cumpăra, vei descoperi cât de util este.

 Nu vei vedea niciun bucătar fără el

 Ultimul din lista noastră, dar cu siguranță nu cel din urmă, este cuțitul bucătarului. Orice profesionist în ale gătitului îți va spune că este ustensila de bază în bucătărie. Este, cu siguranță, printre cele mai des folosite lucruri în bucătărie, așa că merită să investești mai mult într-un cuțit cu adevărat bun și cu care să poți tăia orice.

 Desigur, pe lângă acestea vei avea nevoie de oale și tigăi di diverse dimensiuni, dar cel mai probabil știai deja asta, nu-i așa? Așadar, tu câte dintre ustensilele de mai sus ai deja și cum ar arăta lista ta de lucruri indispensabile în bucătărie?

 

Sursa foto: lenetstan/Shutterstock