”Starea de urgență continuă înseamnă că implicit și cursurile din unitățile de învățământ preuniversitar și cele din universități sunt suspendate. Prin urmare, în această perioada am luat deja câteva decizii prin consultare cu partenerii, să anulăm simulările pentru Examenele Naționale.

Această anulare a venit și ca urmare a deciziei de a pregăti pe elevii de clasa a VIII-a și a XII prin acele teste de antrenament pe care Ministerul Educației le pune săptămânal la dispoziția lor. Teste de antrenament pe care le rezolvă împreună cu profesorii.

În același timp, Ministerul Educației oferă și posibilitatea autoevaluării, pentru că postăm și baremele și ele sunt rezolvate și la Televiziunea Română la Teleșcoală”, a declarat ministrul la televiziunea națională.

Ministrul Educației a subliniat că nu se pune problema înghețării anului școlar pentru că s-a parcurs deja trei sferturi din anul școlar în curs. A specificat însă că toate deciziile sunt sub rezerva evoluției pandemiei în România.

”Nu se pune problema de înghețare a anului școlar, am spus și o repet. Deja s-au parcurs peste trei sferturi din anul școlar 2019-2020, nu se pune problema înghețării anului școlar.

Vom lua și alte decizii pe care le vom comunica în foarte scurt timp. Toate aceste decizii sunt sub rezerva a ceea ce se întâmplă cu evoluția pandemiei în România. Nu putem ști. Nu voi lua niciodată decizii care să pună în pericol sănătatea sau siguranța elevilor, a studenților și de ce nu a profesorilor”, a declarat Ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Vezi și Turcan, trei scenarii pentru anul școlar. Ce se va întâmpla din cauza pandemiei de coronavirus

Citește și: