Protestul a fost anunțat de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Sindicaliștii sunt nemulțumiți că guvernul nu le-a răspuns solicitărilor. Dascălii vor scăderea vârstei de pensionare, la cerere, cu trei ani, fără diminuarea pensiei. Iar majorarea salarială primită la 1 martie să nu fie condiționată de comasarea școlilor. Profesorii din București mai protestează împotriva Legii Salarizării, care îi poziționează în partea inferioară a grilei. Ca urmare, vor boicota simularea Evaluării Naționale.

Citește și: Păreri despre școala finlandeză. Este cea mai bună din lume?

Simulare Evaluare Națională clasa a 8 a. Unde s-a dat și unde nu s-a dat testul

Elevii de clasa a opta de la Școala Gimnazială Andrei Mureșanu din Ploieşti nu au dat testul. În schimb, pentru cei din București s-a găsit o soluție. Directorii școlilor au înlocuit profesorii cu supraveghetori suplinitori, de la bibliotecă sau cabinetul medical și elevii au putut participa la simularea evalurăii naționale.

În total, peste 180.000 de elevi ar fi trebuit să susţină evaluarea naţională astăzi. Dar în peste o mie de şcoli, au fost anunţate astfel de proteste ale profesorilor. Au mai fost afectați elevii din județele Prahova și Buzău.

Pentru cei care au dat testul, notele obţinute azi vor fi trecute în catalog doar la cererea lor.

Citește și: De Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, micuții au preluat puterea

Simulare Evaluare Națională clasa a 8 a. Ce spune ministerul

Profesorii amenință că, dacă revendicările lor nu vor fi ascultate, vor boicota şi simulările probelor de la bacalaureat. Ministerul Educaţiei i-a rugat pe dascăli să renunţe la astfel de acţiuni.

Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creștere salarială de 20%, începând cu 1 martie 2018, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Aceștia se află în fața primei lor simulări de examen, iar impactul emoțional asupra lor este unul puternic”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com