Maioneza pentru salata de crudităţi se poate înlocui şi cu un sos făcut dintr-o sardină frecată bine, până devine pastă, amestecată apoi cu trei linguriţe de iaurt.

Piureul va fi mult mai delicios şi se va păstra mai mult timp în frigider dacă îl freci cu două linguri de smântână şi un albuş bătut spumă.

Sfaturi vechi pentru mâncăruri mai gustoase

Supa prea grasă se răceşte la frigider până când grăsimea solidificată pluteşte la suprafaţă. Astfel, se îndepărtează uşor bucăţile de grăsime.

Carnea îngheţată trebuie dezgheţată fie în frigider, fie în apă rece. Cu cât se decongelează mai încet, cu atât îşi păstrează mai bine seva.

Cârnaţii afumaţi se crestează când se prăjesc, iar cei proaspeţi se înţeapă cu furculiţa.

Cât timp se coace un pui întreg la cuptor

Când pregăteşti puiul la cuptor, calculează câte 45 de minute pentru fiecare kilogram plus încă 20 de minute la final. Când înţepi carnea şi sucul iese incolor, înseamnă că friptura este gata.

Dacă ai pus în aceeaşi caserolă ouă mai vechi şi ouă proaspete, le poţi testa într-o soluţie din 0,5 l de apă şi 50 g de sare. Cele vechi se vor ridica la suprafaţă.