Înainte de toate, puloverele groase și nu numai, orice haină de iarnă, trebuie dusă la curățat înainte de a fi depozitată în dulap. Le poți spăla și singură la mașina de spălat, la un program special pentru lână sau pentru hainele care trebuie spălate de mână.

Mai delicate sunt puloverele din mohair sau din cașmir, care trebuie spălate totuși manual. De asemenea, puloverele cu inserții de dantelă, mărgele, pene sau paiete se recomandă să fie spălate tot de mână.

Ai grijă să folosești doar detergent lichid de calitate pentru a le spăla sau un șampon obișnuit, care degresează și curăță foarte bine fibrele de lână, de bumbac sau de cașmir.

Cum se storc de apă puloverele groase

După ce le speli și le clătești bine sau după ce le scoți din mașină, dacă nu ai selectat programul de stoarcere, trebuie să storci singură excesul de apă cu prosoape groase.

Pune câte un pulover întins peste un prosop gros de bumbac și rulează-le ca pe o clătită. Apoi pune puloverul la uscat pe un grătar, direct în bătaia soarelui, dacă este posibil.

Nu îl atârna pe sârmă pentru că se lungește și își pierde forma.

Taie firele scămoșate cu o forfecuță bine ascuțită

Urmărește clipul nostru de mai sus și folosește o forfecuță și un pieptene să tai firele scămoșate.

Metodele alternative precum lama de ras sau piatra ponce nu sunt cele mai bune, pentru că distrug țesătura și puful specific fibrelor de lână.

2 metode simple de depozitare

Puloverele groase pot fi depozitate fie pe rafturi, în șifonier, dar neapărat în pungi curate sau în saci menajeri subțiri și curați.

În fiecare sac poți adăuga câte un săculeț cu plante aromatice, să păstreze un parfum delicat de-a lungul anului și să țină moliile departe.

Dacă le depozitezi pe umerașe, îmbracă-le tot în saci menajeri, să le ferești de praf și de molii.

Citește aici cum să cureți puloverele de pete și să le păstrezi impecabile mai mult timp!

foto: Shutterstock

imagine: Libertatea pentru femei