Cel mai popular tip de aspirator este astăzi cel fără saci, fie ei din hârtie sau din material textil, și mai ales aspiratorul care poate comprima mizeria adunată într-un bloc solid, care poate fi aruncat ușor la gunoi. În cazul în care vrei să alegi un aspirator cu sac, există deja pe piață aspiratoare cu saci din hârtie care se sigilează automat în momentul în care se umplu cu praf. Aspiratoarele cu saci din material textil sunt și ele de preferat, dar trebuie să cureți singură mizeria din sac și să îl scuturi foarte bine înainte de a-l folosi din nou. Capacitatea de colectare a prafului, în cazul unui aspirator cu sac, este de la 3 la 6 litri.

Aspiratorul cu apă, util pentru suprafețe mari

Dacă ai o familie numeroasă, dacă ai copii mici sau animale de companie care fac mizerie mai des, ți-ar fi util un aspirator cu spălare de dimensiuni mari. Un astfel de aspirator include și un recipient cu apă și detergent cu care poți spăla covoarele sau parchetul în timp ce aspiri praful. Dezavantajul lui este acela că este mai greu și mai dificil de utilizat frecvent, dar este mai eficient pe suprafețe mari.

Aspiratoarele inteligente muncesc în locul tău

Dacă ai un program încărcat și foarte puțin timp liber, merită să investești într-un aspirator de tip robot, care curăță poate fi programat să curețe casa singur. Aceste aspiratoare se reglează în funcție de pardoseală, dacă este gresie sau parchet, sau dacă trebuie să curețe covoarele. Ele lucrează în absența ta, ocolesc obstacolele, cablurile sau mobila, și se întorc la modulul de încărcare a bateriilor, astfel încât sunt în permanență pregătite să funcționeze. Prețul lor este, însă, destul de piperat, cuprins de obicei între 1.200 și 3.000 de lei.

Periile fac diferența la un aspirator bun

În afară de puterea de aspirare și de nivelul de zgomot, un aspirator bun trebuie să fie dotat cu un set complet de perii, pentru diverse suprafețe. Peria principală, pentru covoare, peria pentru colțuri, duza îngustă pentru spații strâmte și peria moale pentru mobilă, tapițerie și pături.

credit foto: 123rf.com