Alege culori relaxante şi luminoase

Îți poți transforma dormitorul într-un spaţiu relaxant folosind pentru pereţi culori calde, precum bejul și galbenul pai. Aceste două nuanțe vor face camera și mai confortabilă și primitoare. Dacă acestea nu sunt tocmai culorile tale preferate, poţi opta şi pentru ceva clasic şi atemporal, cum este albul, sau pentru un bleu pal luminos şi liniştitor. Dacă dormitorul este suficient de mare, poţi să iei în considerare şi un tapet în nuanţele evocate mai sus. Ai grijă să nu fie totuşi unul prea bogat ornamentat.  

Caută accesoriile potrivite

Un decor vintage nu înseamnă neapărat obiecte vechi. Este vorba mai curând despre o estetică, aşa că poţi începe să cauţi accesoriile potrivite pentru dormitorul tău chiar înainte să începi lucrările de redecorare. Lămpile cu abajur  din sticlă, câteva vaze decor elegante, rame de tablouri sau de fotografii aurii sau argintii cu patină sunt câteva dintre accesoriile care ar putea oferi dormitorului tău o notă distinsă de lux, care nu se demodează, de fapt, niciodată. 

Optează pentru materiale de bună calitate

Cine spune vintage, spune materiale de bună calitate, naturale. Uită de mobilierul din PVC lăcuit care reflectă incontestabil modernitatea. Mizează, în schimb, pe un pat din fier forjat, de exemplu. Ia în considerare un frumos dulap din lemn și un fotoliu elegant din ratan, pentru un stil retro prin excelență. În ceea ce priveşte noptierele, poţi alege lăzi vintage de zeste, de exemplu, care arată foarte interesant şi servesc şi ca spațiu de depozitare. Există numeroase opţiuni pentru a face din dormitorul tău un spațiu prietenos cu un decor încântător.

Dă o notă personală 

Nu putem vorbi despre o cameră cu un efect retro, fără a aduce în discuţie obiectele personale, mai ales fotografiile de familie. Optează pentru cele alb-negru, care sunt deosebit de elegante. Obiectele tale personale din cameră pot fi şi ele în acelaşi stil. De exemplu, poţi alege o casetă de bijuterii retro sau un set de perii îmbrăcate în argint. Nu ezita să pui în valoare şi obiecte moştenite, chiar dacă le schimbi funcţia. De exemplu, o bombonieră veche din cristal, poate deveni un recipient perfect pentru dischetele demachiante.

Investeşte în textile elegante

Draperiile, covorul şi cuvertura de pe pat au cea mai mare influenţă atunci când vine vorba despre atmosfera generală a camerei, aşa că trebuie alese cu grijă. Trebuie să ţii seamă mai ales de trei aspecte. În primul rând, ele trebuie să se încadreze în aceeaşi paletă cromatică, precum pereţii şi eventual mobilierul, pentru a nu rezulta un efect disruptiv la nivel vizual. În al doilea rând, modelul nu trebuie să fie prea complicat, altfel riscă să încarce prea mult camera, mai ales dacă este mică. În ultimul rând, trebuie să alegi produse de bună calitate, astfel încât să obţii un efect elegant, nu de decor de teatru.     

Aşadar, ţinând cont de sfaturile noastre de mai sus vei obține cu ușurință aspectul vintage pe care îl doreai, dar şi un dormitor în care să te simţi cu adevărat relaxată.  

Sursă foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu myhouseshop.ro