CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Plantele de apartament, mai pretențioase sau mai rezistente, au nevoie de îngrijiri aproape zilnice. Dar această activitate poate fi simplă și plăcută și te poate ajuta să uiți de stresul cotidian, de unele griji și de tensiunea de la serviciu.

Iată câteva sfaturi și îngrijiri minime de care au nevoie plantele de apartament și care nu solicită prea mult din timpul tău liber.

Udă plantele cu apa la temperatura camerei

Pune apă în stropitoare sau în căni de cu seara, las-o să stea peste noapte la temperatura camerei și udă florile a doua zi dimineața. Astfel, clorul din apa de la robinet se evaporă, iar temperatura apei este ușor de suportat de către plante, deoarece apa rece de la chiuvetă ar putea fi prea rece pentru ele pe timp de iarnă.

Udă florile cu apa în care ai fiert ouă

Nu arunca apa în care ai fiert ouă. Aceasta conține săruri din mineralele prezente în coajă și este hrănitoare pentru plante. Lasă apa să se răcească la temperatura camerei și udă plantele de apartament imediat cu ea.

Udă plantele de apartament cu sare Epsom

Sulfatul de magneziu sau sarea Epsom sau sarea amară, cum mai este cunoscută, este excelent și pentru plantele de cameră, nu doar pentru sănătatea ta.

Diluează o linguriță din sarea Epsom la 3 litri de apă și folosește soluția să uzi plantele o dată pe lună, mai ales dacă nu le pui alte substanțe nutritive.

Pulverizează plantele cu apă dedurizată

Dacă folosești apa dedurizată pentru fierul de călcat, folosește-o și pentru plantele de apartament. Pulverizează cu apa dedurizată frunzele plantelor exotice, mai ales frunzele mari și lucioase de ficuși, orhide și alte plante decorative.

Plantele exotice au nevoie de multă umezeală, iar temperatura din casele noastre pe timp de iarnă usucă repede pământul din ghivece, precum și frunzele lor delicate. Pulverizează apa săptămânal, să le cureți de praf și să le oferi umiditatea necesară.

Dacă îți plac plantele de apartament, învață cum se îngrijeste o Primula. E plină de culoare și te binedispune!

Pune scorțișoară și coajă de ou în pământul din ghivece

Strânge cojile de la ouă, spală-le bine de albuș și lasă-le să se usuce. Apoi mărunțește-le la blender și folosește pudra plină de calciu și minerale pentru hrana plantelor.

La 200 g de pudră din coji de ouă adaugă și o linguriță de scorțișoară, care are efect antimicrobian și antimucegai, și amestecă în pământul bine săpat de la suprafața ghivecelor.

foto: 123rf.com