CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Pentru a-ți pregăti tenul pentru sezonul rece, folosește ritualuri noi și produse de îngrijire mai concentrate. De ce? Pentru că toamna este sezonul ideal în care îți poți ajuta pielea să se regenereze după un sezon uscat, cu temperaturi ridicate. Mihaela Căpățână, estetician, îți oferă 3 sfaturi esențiale pentru îngrijirea tenului. Sunt niște sfaturi simple, extrem de eficiente:

Sfaturi esențiale pentru îngrijirea tenului: Exfoliază-ți pielea!

Pentru a preveni uscarea tenului, dar și pentru a menține acea strălucire din timpul verii, adaugă în rutina ta de îngrijire o exfoliere ușoară, de două ori pe săptămână. Dacă ai la îndemână, poți opta pentru un tonic exfoliant, care are la bază acizi din fructe. Acesta iți va curăța ușor pielea, fară să fie abraziv. Dacă faci asta regulat, ai să vezi că vei crește regenerarea celulară, iar tenul tău va fi lipsit de puncte negre.

Citește și: Ghid de îngrijire intimă de la un medic ginecolog. Greșeli de evitat în îngrijirea intimă

Sfaturi esențiale pentru îngrijirea tenului: Hidratează-te!

Vremea rece înseamnă o nouă rutină de îngrijire pentru piele. Toamna, aerul este mai uscat. În combinație cu vântul și căldura din încăperi, acesta ne va afecta pielea. Care este cea mai bună apărare în această situație? O hidratare corespunzătoare. Asigură-te că bei suficientă apă de-a lungul zilei și nu o înlocui cu cafea sau ceai. Băuturile calde te vor deshidarata și iți vor face pielea să fie ternă și obosită.

Totodată, înlocuiește-ți crema obișnuită cu ceva mai hidratant. Iți recomandăm un produs care se absoarbe ușor și iți oferă protecția necesară pentru intemperiile de afară. Dacă mai conține și o doză generoasă de acid hialuronic, vei primi un real cocktail de energie pentru mai multă suplețe și luminozitate.

Citește și: Cel mai simplu și delicat demachiant făcut în casă! Cu aloe vera.

Pune-ți la punct trusa de machiaj!

Unul dintre cele mai importante sfaturi esențiale pentru îngrijirea tenului este să te asiguri că totul este in termen. Ai ceva expirat? E cazul să scapi rapid de acel produs, deoarece e posibil să facă mult rău tenului tău dacă îl folosești în fiecare zi. Chiar dacă buzele nu sunt la vedere în această perioadă, un produs care să le hidrateze este necesar din când în când.

Înlocuiește fondul de ten obișnuit cu unul regenerator, care să iți asigure nivelul optim de hidratare pe tot parcursul zilei. Și nu în ultimul rând, nu uita rimelul. Ochii tăi ies cel mai mult în evidență, prin urmare trebuie să îi cosmetizezi ca la carte. Dacă e waterproof, cu atât mai bine, zilele ploioase vor fi tot mai dese deci ai nevoie de ceva rezistent.

Sfaturi esențiale pentru îngrijirea tenului: tratament regenerator

Pe la lângă o alimentație sănătoasă, bogată în vitamine și antioxidanți, Mihaela Căpățână, estetician îți recomandă ”să folosești lunar fiole-tratament în cure de câte 10 zile. În combinație cu cremele obișnuite de îngrijire, acestea oferă rezultate vizibile de la prima aplicare. Fiind mult mai concentrate decât un produs pentru utilizare zilnică, aceste fiole sunt un adevărat elixir al tinereții.”

Sursa foto: 123rf.com