Știai că pisicile femele preferă standurile verticale pentru a-și ascuți gheruțele, în timp ce masculii le preferă pe cele orizontale? Nu se știe de ce există această diferență în preferințele lor în funcție de sex, dar crescătorii de pisici au observat că femelele preferă să își ascută ghearele pe un suport aflat pe verticală. Cele mai bune sunt cele îmbrăcate în cânepă sau sisal.

Schimbă peria, dacă nu-i place să îi perii blana

Dacă pisica ta nu suportă să fie pieptănată, în mod sigur nu suportă peria pe care o folosești. Unele pisici se tem până și de mănușile moi pe care stăpânii le cumpără pentru a le peria și curăța blana. Trebuie să schimbi peria până când găsești ceva pe placul micuței feline.

Ai grijă cum o iei în brațe!

De fiecare dată când îți ridici pisica în brațe apucând-o de labele din față, riști să îi rupi clavicula, mai ales dacă este o pisică grasă sau un motan mare și greu. Renunță la acest obicei și învață-te să ridici pisica în brațe apucând-o de mijloc și apoi de lăbuțele din spate.

Sfaturi despre pisici. Cine e mai tare?

Ierarhia în lumea pisicilor este simplă. Cine stă cel mai sus și își păstrează locul luptându-se cu celelalte, aceea este lider. Și la tine acasă, dacă pisica se așază undeva deasupra ta, pe un dulap sau o etajeră, încearcă să îți arate că ea este șefa.

Este bună sau nu castrarea?

Pisicile castrate vor fi mai sănătoase și mai active până la vârste înaintate, dacă sunt bine îngrijite și nu depășesc greutatea optimă pentru vârsta lor. Este adevărat că pisicile castrate au tendința să se îngrașe, dar vina o poartă mai degrabă stăpânii care le hrănesc cu alimentele nepotrivite. Pisicile necastrate sunt neliniștite, agitate și nervoase în perioadele de împerechere, mănâncă mai mult și pot avea mai multe probleme de sănătate, decât cele castrate.

Clorul, un drog periculos pentru pisici

Nu spăla podelele sau cutiile de hrană și de apă ale pisicii cu soluții pe bază de clor. Acest acid, chiar dacă este un bun dezinfectant, acționează ca un drog asupra pisicilor și le atrage. Dar vaporii de clor sunt deosebit de periculoși pentru micile animale care ajung să sufere arsuri și iritații dureroase sau chiar să își piardă viața.

De ce refuză hrana umedă?

Pisicile au preferințele lor nu doar cu privire la mirosul și gustul hranei, ci și la textura ei. Multe pisici nu suportă hrana umedă pentru că este prea moale. Amestecă hrana umedă cu bobițe uscate, este unul dintre cele mai bune sfaturi despre pisici, dacă acestea sunt mofturoase.

Descopera cele mai interesante curiozitati despre pisici. Stiai ca felinele dorm, în medie,16 ore pe zi?

sursa foto: 123rf.com