CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Hairstiliștii te sfătuiesc să renunți la obiceiurile din săptămânile anterioare și să îți pregătești podoaba capilară pentru primăvară. Mai jos găsești câteva recomandări de la Gabriel Ilie, trainer Londa Professional. Este vorba despre câteva sfaturi de îngrijire pentru un păr frumos și sănătos:

Păr care nu se electrizează

Sfaturi de îngrijirea părului primăvara: „Pe măsură ce temperaturile cresc, umiditatea devine o problemă. Nu aștepta ca părul tău să se electrizeze și să fie greu de modelat. Când îl stilizezi, folosește o cremă de netezire sau un ulei protector, care va hrăni cuticula și  va oferi părului un luciu de poveste.”

Sfaturi de îngrijirea părului primăvara: Fără șamponare zilnică

Excesele dăunează. La fel și spălatul zilnic pe cap, care uneori elimină uleiurile naturale din păr. Acesta devine în timp uscat, rebel și greu de stilizat.Dacă simți că ți se îngrașă prea des, apelează la un șampon uscat pe care să îl aplici la rădăcină. El va mai câștiga un pic de timp pentru scalpul tău.

Citește și: Cum îngrijești părul în sezonul ploios

Hidratează cât poți de mult

Pe măsură ce vremea se va încălzi, îți recomand să înlocuiești balsamul de păr de până acum cu produse super hidratante, inclusiv cu cele leave-în. Ele îți vor proteja cuticula și vor menține strălucirea părului. Dacă nu știi ce produse ți se potrivesc, cere sfatul hairstilistului tău. Tot el îți va spune și dacă ai nevoie de  îngrijire suplimentară sub forma tratametelor reparatoare din salon.

Citește și: Rutina de frumusețe primăvara – câteva reguli de îngrijire

Sfaturi de îngrijirea părului primăvara: Protejează-l de clor

Chiar dacă nu e vremea bălăcelilor în piscinele în aer liber, nu uita că și în cele interioare găsești la fel de mult clor în apă. Acesta îți va degrada cuticula și îți va spăla pigmentul, daca ai părul vopsit sau decolorat. Așadar fii cu băgare de seamă, încearcă să îl protejezi cu o cască sau să te speli pe cap de fiecare dată când ieși din piscină.”

Sursa foto: 123rf.com