Așa cum forma ochilor, culoarea lor sau forma buzelor spune ceva despre tine și despre corpul tău, la fel și ridurile sau semnele vârstei care apar pe chipul tău pot avea semnificații deosebite.

Tradiția orientală spune că fața este oglinda întregului corp și ea este legată de fiecare organ și de fiecare membru în parte.

Semnele vârstei: cele mai semnificative riduri și schimbări

O femeie frumoasă nu își va pierde niciodată frumusețea ei naturală, interioară, dar timpul începe să lase urme pe chip, mai ales după vârsta de 40 de ani. Se adâncesc liniile fine de pe frunte, apar mici riduri la ochi sau în colțul buzelor, în bărbie încep să se vadă acolade fine ca un mic regret al anilor trecuți.

Petele, alunițele, liniile lăsate de timp pe tenul tău nu trebuie, totuși, să îți fie urâte. Învață să le accepți și citește mai jos care este semnificația lor reală, pentru a descifra ce mesaje îți transmite corpul tău.

Liniile de pe frunte

Cu timpul, grijile vor adânci liniile de pe frunte, dar când acest lucru se petrece mai repede decât ai vrea, înseamnă că ai avut de înfruntat o perioadă dificilă destul de lungă.

Ridurile de pe frunte sunt strâns legate de starea ta emoțională și de stresul pe care îl suporți. Dar ele mai sunt legate și de stomac, mai bine zis de ceea ce suportă stomacul și nu îi face bine.

Consumul mai ridicat de zahăr și consumul de proteine și grăsimi se pare că adâncesc liniile de pe frunte, iar remediul cel mai bun este apa. Hidratează-te foarte bine în fiecare zi, iar acest lucru va combate adâncirea ridurilor.

Ridurile de la ochi

Liniile fine care radiază la coada ochilor sunt cu atât mai frumoase când râzi. Anii le adâncesc și trebuie să le accepți cu eleganță. Dar nu numai anii sunt de vină, ci și vederea.

Când stai cu ochii mijiți toată ziua în calculator, în telefon sau la televizor, să nu fii surprinsă că ridurile din jurul ochilor arată mai pronunțat. Nu amâna să îți faci ochelari de vedere, dacă este necesar, pentru că problemele de vedere se accentuează rapid din cauza tehnologiei moderne și nu mai pot fi corectate.

Pe de altă parte, ridurile din jurul ochilor sunt legate de rinichi și de ficat, spune medicina tradițională chineză. Poate că a venit timpul să faci o schimbare importantă în dieta ta, să reduci sarea și zahărul, să redugi grăsimile și să bei cât mai multe băuturi sănătoase pentru a-ți hidrata tenul.

Tot chinezii mai spun că ridurile din jurul ochilor sunt legate de sentimentele pe care le ai față de familie și mai ales față de copii. Poate că și aici este nevoie de schimbări, dacă au apărut probleme grave.

Edemele și cearcănele de sub ochi

Nu scăpăm de ele, orice am face! La un moment dat cu toate ne vom confrunta cu umbrele cearcănelor maronii sau cu urâcioasele pungi de sub ochi care ne fac să părem mai în vârstă. Sigur că acestea apar mai ales când nu ne odihnim bine, când dormim puțin sau când dormim agitat și avem coșmaruri.

Dar semnele vârstei de sub ochi mai sunt legate și de rinichi, așa că este indicat un control medical imediat, precum și o dietă bogată în fructe și legume și multă apă. Pe de altă parte, pungile de sub ochi arată că ai o circulație periferică deficitară și ți-ar prinde bine masajul, relaxarea, odihna, precum și gimnastica relaxantă.